You are currently viewing انتخابات و ضرورت آن در نگاه مقام معظم رهبری

انتخابات و ضرورت آن در نگاه مقام معظم رهبری

این روزها بازار تبلیغات انتخاباتی بسیار داغ است؛ اما در این میان گروهی له و گروهی علیه موضوع انتخابات (فارغ از جبهه گیری‌های سیساسی) دست به تبلیغ می‌زنند. و در این میان برای برخی از مردم مسئله‌ی پذیرش و یا عدم پذیرش انتخابات به امری پر از ابهام بدل شده است.

 

مشارکت در انتخابات خوب یا بد؟!

مشارکت در انتخابات یکی از نشانه‌های پشتوانه مردم از نظام حاکم در جامعه است و پیروزی یک نامزد در این مهم، نشانه طبع سیاسی جامعه است که در پی آن تحلیل گران سیاسی داخلی و خارجی به ابعاد موضوع می پردازند؛ که گاهی زمینه دخالت‌های خارجی با عدم شرکت و پشتیبانی مردم از نظام برای دشمنان و تنگ نظران کشور فراهم می شود.
از این رو شرکت در انتخابات و دقت در نوع انتخاب فرد اصلح دارای اولویت ویژه می‌باشد؛ و با توجه به اینکه شرکت در این رویداد کشور موجب تقویت بنیان های نظام جمهوری و ناامیدی دشمنان از نفوذ به مسایل کشوری می‌شود بعید نیست که شرکت در انتخابات واجب شرعی شمرده شود.

 

انتخابات در نگاه مقام معظم رهبری

رهبر انقلاب اسلامی در مورد انتخابات سه اصل اساسی را مورد بحث قرار داده‌اند

  • اول: حضور در انتخابات
  • دوم: انتخاب فرد اصلح
  • سوم: اخلاق اتخاباتی

و می فرمایند: «انتخابات در پیش است، این انتخابات خیلی مهم است. نه خصوصِ این انتخابات، همه انتخابات‌ها مهم است؛ این هم از جمله مهم است. مردم، مسؤولین، نخبگان وظایفی دارند.
اولاً سعی شود اهمیت و ارزش و عظمت انتخابات محفوظ بماند؛ معلوم باشد. مردم با امید و اعتماد به پای صندوق ها بروند.
دوم، …. در انتخابات با کرامت رفتار کنند همه؛ چه آنهایی که نامزد می شوند، چه آنهایی که طرفدار آنهایند، چه آنهایی که مخالف با بعضی از نامزدها هستند. جناح های مختلف کشور، بداخلاقی و بدگوئی و اهانت و تهمت و این حرفها را مطلقاً راه ندهند. این از آن چیزهایی است که اگر پیش بیاید، دشمن از او خوشحال می شود.
نکته سوم اینکه مراقب فعالیت های دشمن باشند؛ مردم هم باید حواسشان جمع باشد، نگذارید انتخابات بشود ملعبه دست بیگانگان. انتخابات مال ملت ایران است، مال جمهوری اسلامی است، مال اسلام است؛ مرزهایشان را با دشمن مشخص و متمایز کنند.
برگزاری پرشور انتخابات و حضور همگانی مردم در پای صندوق‌های رأی، تضمین کننده امنیت کشور خواهد بود زیرا دشمنان از پشتوانه مردمی نظام بیش از امکانات تسلیحاتی آن هراس دارند.»

 

انتخاب اصلح از زبان رهبر معظم انقلاب

همچنین حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره ی لزوم شناسایی نامزد اصلح و ویژگی های آن می فرمایند:
«آنچه که من عرض می‌کنم، در درجه‌ی اول حضور مردمی است. در درجه بعد که البته حائز اهمیت بسیاری است این هم، پیدا کردن نامزد اصلح است؛ آن کسانی که به وسیله‌ی شورای نگهبان صلاحیت آنها اعلام می‌شود، معنایش این است که این از حداقل صلاحیت مورد نیاز برخوردار است.
هنر ملت ایران و مردم شهرها و حوزه های انتخابیه این است که دقت کنند، نگاه کنند، بشناسند اصلح را، بهترین را انتخاب کنند؛ بهترین از لحاظ ایمان، از لحاظ اخلاص و امانت، از لحاظ دینداری و آمادگی برای حضور در میدان های انقلاب؛ دردشناس‌ترین و دردمندترین نسبت به نیازهای مردم را انتخاب کنند.
اینها فرصت‌هایی هست، بایستی مردم عزیز ما در همه جای کشور هوشیارانه، با بصیرتِ تمام تلاش کنند، پیدا کنند و با رأی خود مسجل کنند.»

 

اخلاق انتخاباتی در کلام رهبر انقلاب اسلامی

رهبر انقلاب اسلامی در دیگر سخنان خود به لزوم رعایت اخلاق انتخاباتی تاکید کرده و افزودند:
«ویژگی‌ مهم و منحصر به فرد مردم سالاری دینی که درآموزه‌ها و باورهای دینی و اخلاقی ملت ایران رعایت اخلاق انتخاباتی است و من خواهش می کنم همیشه، در همه‌ی دوران‌ها، انتخابات‌ها را وسیله‌ای بدانید برای قوت ملی، افزایش اقتدار ملی؛ نه برای تضعیف نظام و تضعیف آبروی ملت.
جنجال‌هایی که بعضاً از طرف بعضی از احزاب و گروه‌ها و جریان‌های سیاسی و جناح‌های بداخلاق در اطراف انتخابات می‌شود، تضعیف کننده‌ی کشور و ملت و نظام است. جناح‌های مختلف، جریان‌های مختلف، گرایش‌های مختلف، با شوق و ذوق و علاقه‌مندی همه عوامل‌شان را بسیج کنند و انتخابات را به عنوان یک هدف عالی، هدف خوب، هدف شیرین مورد توجه قرار بدهند و به دعوا و جنجال و اهانت و پنجه به روی هم کشیدن قضایا را نکشانند. انتخابات را وسیله‌ای بکنید برای اینکه دشمنان را ناامید بکنید و ان شاءاللَّه این انتخابات هم مثل بقیه‌ی انتخابات‌ها مایه عزت روزافزون اسلام باشد.»

دیدگاهتان را بنویسید