You are currently viewing طرح جدید پشتیبانی کلید خورد: پشتیبانان تحصیلی و تربیتی حامی ایتام خواهند شد
طرح جدید پشتیبانی کلید خورد

طرح جدید پشتیبانی کلید خورد: پشتیبانان تحصیلی و تربیتی حامی ایتام خواهند شد

روابط عمومی خیریه انصارالرسول / کمک‌های 50 ساله خیریه انصار و حمایت‌های 20 ساله فرهنگی آن از ایتام، با اجرای طرح پشتیبان، جلوه‌ای دیگر به خود گرفته و تبلوری از وجود پدر را در زندگی دانش آموزان یتیم شکل می دهد.

 

به گزارش خبرنگار خیریه انصارالرسول، ظهر امروز جلسه توجیهی طرح پشتیبان ایتام خیریه با حضور برخی از خادمینِ مددجویان، مشاورین، مدرسین و جمعی از حامیان ایتام، در محل دفتر خیریه انصارالرسول برگزار شد.

در این جلسه که با قرائت قران و سپس عرض خیر مقدم توسط سیدمحمد مستقیمی به حاضرین شروع شد، جواد اکبری، به تبیین ساختار و نحوه اجرای طرح پیش رو پرداخت و پشتیبانان انتخابی (مجموعه 25 نفر متشکل از 13 خانم و 12 آقا) را برای اجرای طرح توجیه کرد.

متن سخنان آقای جواد اکبری، طراح و مجری برنامه:

بسم الله الرحمن الرحیم
فَأَمَّا الْيَتِيمَ فَلا تَقْهَرْ
عرض سلام، ادب و احترام محضر شما بزرگواران دارم، و همچنین خدمت شما عزیزان، همکاران بزرگوار شاغل و بازنشسته و شمایی که امور امداد به دانش آموزان ایتام خیریه را متقبل شده اید و به صورت افتخاری اعلام آمادگی کرده اید تا در جهت یاری دانش آموزانِ ایتام خیریه انصارالرسول تحت عنوان پشتیبان امور تحصیلی و تربیتی این عزیزان وقت بگذارید خیر مقدم عرض می کنم

حاج آقای مستقیمی فرمودند در دین مبین اسلام راجع به یتیم بسیار توصیه شده و در 23 جای قرآن نام یتیم آمده است که این نشان از اهمیت موضوع یتیم و خدمت به او دارد.
حدیثی از پیامبر اکرم هم داریم که: “همانا در بهشت سرایی است به نام دار الفرح، كه تنها كسانی به آن در آیند كه با خدمت به یتیم، او را شاد کرده باشند”. یا از امام جعفر صادق هم داریم که: “هر کس بر سر یتیمی دست ترحم و عطوفت بِکِشد، خداوند به تعداد هر مویی (که دست بر آن بگذرد) نوری در قیامت به او عطا خواهد فرمود”. و امید است ما نیز جزو کسانی باشیم که توانسته توفیق خدمت به یتیم را همیشه در کارنامه خود داشته باشد.

همه ما به اهمیت یتیم و خدمت به او مشرف و آگاه هستیم، چراکه همه ما مسلمانیم؛ و از همین رو، باز من به شما خیر مقدم می گویم که وارد جرگه‌ی این خدمت رسانی شده اید.

دوستی دارم که استاد دانشگاه است و چهارشنبه آخر هر ماه از اینجا [کرمان] به منظور خدمت در آستان مقدس امام رضا به مشهد می رود و خادم می‌شود. او بر این خادم بودنش افتخار می کند و می بالد. او می گوید من در هر چهارشنبه حضورم در دو نوبتِ چهار ساعته در کفشداری آقا اما رضا شیفت دارم و مسئول دریافت و نگهداری از کشف زائرین آقا هستم. و واقعا خوشا به حالش.
اما غرض من از بیان این مورد این بود که تاکید کنم: شما کاری را متقبل شده اید که نیاز به پیمودن یک هزار کیلومتر از اینجا تا مشهد و همین مسافت برای بازگشت ندارد؛ کارش تنها منحصر به آن دو نوبتِ چهار ساعته در یک ماه هم نیست؛ و کارش تحویل کفش هم نیست؛ بلکه شما با مغز و قلب این بچه ها سر و کار دارید.
من واقعا تبریک می گویم و واقعا توفیقی بزرگ برای خودمان در این خدمت رسانی می دانم. و ان شاالله خدا کمک کند تا بتوانیم این خدمت را به بهترین طریق انجام دهیم.

قدمت خیریه انصارالرسول به سال 1353 برمی‌گردد، یعنی این خیریه نیم قرن سابقه دارد که با مَبلغ کمی شروع به کار کرد و امروز به لطف خدا پنج هزار یتیمِ محصلِ نیازمند را زیر پوشش دارد؛ و تاکنون بیش از 120 هزار نفر از این سفره بابرکت آقا رسول الله اطعام کرده اند و امروز به جایی رسیده اند؛ و حداقل از آن مشکلاتی که می توانست بر آنها عارض شود و خدای ناکرده ایشان را در خود غرق کند، نجات داده است.
و به لطف خدا این دوره 50 ساله، صرفا با عنایات مردمی و بدون هر گونه کمک های رسمیِ دولتی و شبیه به آن تا به امروز پیش رفته است. الحمدالله حمایت مردمی آنقدر زیاد بوده که در بحران های سنگین اقتصادی هم این خیریه کاملا پابرجا بوده است و حتی به موقوفاتش نیز افزوده شده؛ و این ناشی از اعتمادی است که در مردم ایجاد شده است.

خدا رحمت کند حاج آقای مهرابی را؛ ایشان که مؤسس و سال‌های متمادی و تا پایان عمرش مدیرعامل این خیریه بود، شعار و تاکید همیشگی اش این بود که: من حق ندارم دست به این میز [کلا دارایی های خیریه] بزنم، مگر برای تمیز کردن سطح آن؛ این قدر پاکی در اینجا حاکم بوده و هست. الحمدالله

و از این 50 سال سابقه، از حدود 20 سال قبل خادمین این خیریه در کنار هم جمع شدیم و آمدیم در کنار کارهای اقتصادیِ قبلی‌مان همچون تامین خوراک ماهیانه که برای مددجویان داشتیم، کارهای فرهنگی را نیز راه انداختیم. تاکنون نیز این فعالیت ها خوب بوده است؛ و هرچند مقداری این امور تحت تاثیر شرایط در دوران کرونا تحت الشعاع قرار گرفت و اندکی کمرنگ شد؛ ولی باز با کمک امثال شما بزرگواران، دوباره کارهای فرهنگی این خیریه احیا و پررنگ شد.

ما پیشتر کمیته‌های مختلفی همچون کمیته دانشجویی، دانش آموزی، قرآن و نهج البلاغه، ورزشی، مشاوره، مناسبت ها، آموزش خانواده و غیره داشتیم؛ و امروز نیز دوباره این کمیته ها مشغول به کار شده اند. مثلا الان کمیته خانواده ما همه روزه با همت 12 نفر از مدرسین آموزش خانواده نواحی یک و دوی آموزش و پرورش، با همکاری کارشناسان اداره کل و نواحی در جریان است و ما همه روزه کلاس‌هایی پربار برای مادرانی برگزار می کنیم که به قصد دریافت بسته معیشت ماهیانه خود به خیریه رجوع می کنند؛ و ما در این کلاس ها دوره های تربیتی، احکام، مشاوره و غیره برای این مادران برگزار می کنیم.

یا برای کمیته دانش آموزی، ما چندین مرتبه از مدیران کل آموزش و پرورش استان برای کمک‌های ویژه به دانش آموزان یتیم دعوت به عمل آورده ایم و ایشان نیز با جانِ دل دعوت ما را پذیرفته و در خیریه حضور به هم رساندند؛ که به لطف خدا هم مدیرکل سابق جناب آقای احمد اسکندری و هم مدیرکل فعلی جناب آقای رضا رضایی زاده اعلام کردند که ما برای هر گونه همکاری کاملا آمادگی داریم؛ و این اعلام آمادگی ها حتی از یک بیان شفاهی نیز فراتر رفته و به بخشنامه های کتبی و رسمی بدل شدند و به تمامی شهرستان ها در قالب صورتجلسه و بخش نامه ابلاغ شد، که ادارات آموزش و پرورش موظف شدند در این 12 مورد که الان در اختیار شما نیز است همکاری بکنند؛ از ثبت نام رایگان ایتام گرفته تا استفاده از کانون ها، سرویس های ایاب و ذهاب، مدارس شبانه روزی و غیره. و الحمدالله این پشتوانه را هم ما داریم.

همچنین ما کاری را از حدود سه هفته پیش کلید زدیم که البته از پیش از این نیز در ذهن داشتیم، اما تا این زمان توفیق اجرایش حاصل نشده بود. طرحی است به نام طرح “پشتیبان” برای کمک به ایتامِ محصل، که امروز ان‌شاالله با حضور شما استارت کار زده خواهد شد.

اساسا هدف اصلی این خیریه که در خط و مشی و تابلوی آن نیز قید شده، ایتامِ محصل است. خیریه انصارالرسول الان در حدود 4000 یتیم محصل دارد که از این تعداد، حدود 800 محصل در نواحی یک و دوی شهرستان کرمان مستقر هستند. و دقیقا طرح حاضر در راستای برنامه ریزی بر روی همین 800 نفر از محصلین است.

تمامی محصلین یاد شده، از نعمت داشتن پدر محرومند، و عمده‌ی آنها نیز از نعمت منزل نیز محرومند و متاسفانه با مشکلات اقتصادی و فرهنگی فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند. از همین رو، ما در این طرح می‌خواهیم در قالب پدر و مادر معنویِ این محصلین، با آنها همراه شویم؛ یعنی همان طور که همه روزه به محض بازگشت فرزندانمان از مدرسه، ما جویای احوال آنها می‌شویم و از عملکردشان، عملکرد معلمین آنها، وضعیت مدرسه و غیره سوال می‌کنیم؛ می‌خواهیم به همین صورت این محصلین را نیز کمک کنیم و جویای احوال و عملکرد آنها نیز بشویم.

و قطعا برکات این عمل خیلی زود نصیب فرزندان خودمان نیز خواهد شد. همان طور که، امروز ما مدرسینی را در خیریه همراه خود داریم که اگر بخواهیم به هر دلیلی مثل مازاد بر نیاز بودن‌شان، همکاری یکی از ایشان را به اتمام برسانیم، با انواع گلایه و ابراز ناراحتی از سوی آنها مواجه خواهیم شد؛ چراکه اینجا سفره‌ای بسیار بابرکت است و این عزیزانِ مدرس به خوبی متوجه آن شده اند.

ما به همت خادمین خیریه، مثل آقایان نمازیان، رحمتیان و سایر همکاران، پوشه‌هایی را براساس نامه‌های اشتغال به تحصیلِ ایتام تنظیم و آماده کرده ایم، که براساس اینها شهر را منطقه بندی کردیم؛ که البته تاکنون حدود 70 درصد از کل محصلین منطقه بندی شده اند. لازم به ذکر است سکونت این محصلین در مرکز شهر نیست و عمدتا در روستاهای اطراف، مکان های حاشیه ای و مناطق کم برخوردارتر مثل شهرک سیدی، سرآسیاب، فیروزآباد، شرف آباد، شهرک الله‌آباد به سر می‌برند. از همین رو است که عموما انطباق کاملی بین محل سکونت پشتیبانان و محصلین وجود ندارد.

خب؛ حالا سوال این است که در این طرح، حامیان چکار بایستی انجام دهند؟

در ابتدا خوب است بدانید نیاز به حضور مستمر در مدارس نیست. شما هم‌اکنون لیستی از اطلاعات مدرسه، مختصات، اطلاعات تماس و سایر موارد ضروری مربوط به دانش آموزان را در اختیار دارید؛ در ابتدا براساس همین لیست، با دانش آموز تماس برقرار کنید و ضمن معرفی خود به عنوان حامیِ او، جویای احوال و وضعیت عملکرد او بشوید.
لازم است در برقراری این ارتباط، به گونه ای دوستانه با او برخورد کنید که منجر به پذیرا بودن حمایت های شما در کنار حمایت و همراهی‌های مادر خودش شود. پس در اولین گام، تلاش کنید دانش آموز را تا حدامکان و به خوبی بشناسید.

گام دوم، ارتباط با مدرسه و ایجاد پل، ترجیحا با معلم مربوطه، معاون پرورشی، مربی پرورشی، مشاور یا مدیر است. در این ارتباط درخصوص دانش‌آموز توصیه اکید شود؛ تاکید به کلاس جبرانی در همان مدرسه، حمایت های علمی و معنوی و امثال این. اگر قدرت مشاوره برای کمک بیشتر به محصل دارید، بهتر. ولی اگر با نظر به شرایط او این قدرت را ندارید، از مشاور های مدرسه کمک بگیرید. و اگر مشکل حاد بود، می‌توانید از مشاورهای در خیریه استفاده کنید.

در موضوع ارتیاط با دانش آموزش یا عوامل مدرسه، توصیه می شود در حیطه های غیرضروری و یا حیطه هایی که اجابت آن از توان شما یا خیریه خارج است اصلا وارد نشوید.

در پوشه هایی که در اختیارتان قرار دادیم، علاوه بر لیست دانش آموزان، تصویر بخشنامه اداره کل آموزش پرورش و صورتجلسه خیریه با ادره کل قرار دارد که آموزش و پرورش این صورتجلسه را عینا و به همراه بخشنامه به آموزش و پرورش شهرستان ها ابلاغ و مدیران شهرستان‌ها هم آن را به مدارس رونوشت کردند. براساس این بخشنامه و صورتجلسه، مدیرکل محترم آموزش و پرورش مدارس را موظف کرده تا مدارس نهایت همکاری را با شما داشته باشند. همچنین طی بخشنامه ارسالی، برنامه هایی به مدارس ابلاغ شده و از مدارس خواسته شده که این برنامه ها را به خوبی پیگیری کنند.
و علاوه بر این به تعداد دانش آموزان برگه هایی در پوشه در اختیار شما گذارده شده تا شما براساس آنها، به ازای هر یک از محصلین یکی از این برگه ها را تکمیل نموده و اطلاعات اعم از تمامی تلفن ها، نظرات، پیشنهادات خودتان، کارهایی که برای دانش آموز انجام می دهید و غیره را به درستی به ثبت برسانید. این اطلاعات ثبتی در حکم پرونده ای برای دانش آموز خواهند بود تا حامیان بعدی نیز به خوبی از وضعیت او آگاه باشند و بتوانند به راحتی در ادامه اقدامات و حمایت های قبلی به پشتیبانی دانش آموز بپردازد.

البته اگرچه به دلیل دور بودن دانش آموزان از حامیان و قرار داشتن اکثر آنها در حومه شهر، لازم است از شما پشتیبانان عذرخواهی کنیم. اما هم تمام تلاش ما بر این بوده تا شما کمترین اختلاف مکانی را با دانش آموزان داشته باشید؛ و هم این بُعد مکانی چندان جای نگرانی ندارد، چراکه بیشترین صرفِ زمان شما با این دانش آموزان به صورت تلفنی و غیرحضوری خواهد بود، و تنها درصد اندکی از زمان شما صرفِ ارتباطات حضوری و آنهم در مدرسه خواهد شد؛ که سعی ما باز بر این بوده که اسامی محول شده به شما در منطقه ای واحد و نزدیک به هم باشند.

همچنین شاید به دلیل وسعت این طرح و کم بودن تعداد خادمینی که وقت خود را با وجود مشغله زیادشان در خیریه به این امر گذارده‌اند، اشکالاتی در اطلاعات ثبتی باشد و یا منطقه‌بندی‌ها اندکی ایراد داشته باشند؛ اما در صورت مشاهده هرگونه نقص یا مغایرت و اعلام آن از سوی شما، بخش فرهنگی خیریه آماده است تا از طریق شماره تلفن 32534098 پاسخگو و همراه شما باشد.

و در راستای سایر گزارش های کاری و یا مشکلات مربوط به دانش آموز، اگرچه الحمدالله توانسته ایم تمامی خانواده ها را زیر پوشش یک مرحله ای مشاوره ببریم و تعدادی از مشکلات را شناسایی کرده ایم، اما در صورت شناسایی مواردی بیشتر و یا یافتن ایتامی جدای از ایتام فعلی؛ خرسند خواهیم شد که این موارد را سریعا به ما معرفی کنید؛ که اگر توانستید این موارد را شناسایی و اعلام کنید مصداق آیه وَمَن أَحياها فَكَأَنَّما أَحيَا النّاسَ جَميعًا خواهید بود و خوشا به سعادت شما که با نجات حتی یک نفر، همچون کسی خواهید بود که همه جهان را نجات داده است. و ان شاءالله خواهید توانست.

در کل، باید بگویم هدف از این طرح شناسایی نقاط ضعف دانش آموز و تلاش برای رفعش، و تشخیص نقاط قوت او و سعی در ارتقایش است. یعنی وقتی که شما در صحبت و آنالیز محصل دریافتید در فلان درس ضعیف است، از مدرسه بخواهید او را در کلاس های فوق برنامه مربوط به آن درس به رایگان شرکت دهد؛ یا اگر مدرسه چنین کلاس هایی برگزار نمی کند، گزارش این موضوع را به ما بدهید.
یا برای دانش آموزی که در سال پیش رویش کنکور دارد، اگر مدرسه کلاس های کنکور دارد فبها، والّا به ما برای تدبیراندیشی اطلاع دهید. یا هر مورد دیگر.

ما با مراکر آموزشی مثل گزینه 2 هماهنگ کردیم و رضایت صددرصدی آنها در ارائه رایگان کلاس برای ایتام محصل را داریم. یا با مراکز مشاوره ای صحبت کردیم و اعلام آمادگی برای مشاوره رایگان بچه های تحت نظر خیریه را دریافت کرده ایم. یا با پزشکان برای بحث درمان ایتام هم همین طور. پس اگر شما در راستای تحصیل و تربیت دانش آموزان با مشکلی مواجه شدید، در گام اول خودتان، گام دوم با هماهنگی مدرسه، گام سوم با گروه پشتیبانان و نهایتا در گام چهارم به ما ارجاع بدهید تا ما از طریق مراکزی که اعلام آمادگی کرده اند ان شاالله بتوانیم مشکل این دانش آموزان را حل کنیم.

در پایان با نظر به این توضیحات که ارائه شد، از میان شما متقاضیان عزیز، اگر کسی احساس می‌کند بار سنگین است، یا به هر دلیلی فرصت ندارد؛ عذرش کاملا پذیرفته است. چراکه اگر امثال من که پذیرفته ایم و به صورت افتخاری هم در این خیریه حضور به هم می رسانیم که البته بر این افتخار هم می بالیم؛ حال که این کرسی را اشغال کردیم، حقِ کوتاهی و سهل‌انگاری در این امر را نداریم. اگر نمی‌توانم، بهتر است بلند شوم، تا دیگری بر این کرسی بنشیند.

لذا خطاب به شما هم می گویم، اگر کسی این پوشه را دریافت کند و متناسب با لیست و مندرجات آن کاری انجام ندهد؛ قطعا بزرگوارانی هستند که از ما گِله‌مند خواهند بود که چرا به آنها نگفتیم و آنها را برای این امر خیر دعوت نکردیم. البته ما به این نیز معترفیم که هم اکنون هم با شناخت کامل به انتخاب و گلچین کردن شما دست زده ایم و حضور شما در اینجا براساس عشق، تعهد، تخصص، امانت‌داری و آمادگی کامل‌تان است. ما می دانیم که همه شما این توانایی را دارید؛ اما با این حال، با نظر به اهمیت بسیار زیاد موضوع، بر خود لازم دانستم که باز این گوشزد را داشته باشم.

 

طرح جدید پشتیبانی کلید خورد

طرح جدید پشتیبانی کلید خورد

این پست دارای یک دیدگاه است

  1. زهرا طهماسبی

    سلام اینکه خیریه این همه خونواده های ضعیف بدون کمک دولت ساپورت کرده و هنوزم ساپورت میکنه به کنار، سن بچه های یتیم بالا میره جدیدا خط میزنن لااقل دخترای مجردی ک یتیمن و بیکارن کمک کنید ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید