اهدای لوازم مازاد، موجب رونق زندگی خانواده های نیازمند است

اهدای لوازم دست دوم

همیشه در زندگی هر یک از ما (بویژه ما ایرانی ها) اسباب و وسایل زیادی پیدا می شود که گاه چندین ماه یا حتی چندین سال نیز نیاز به آن پیدا نمی کنیم؛ و این در حالی است که بخشیدن همین لوازم بی اهمیت به دیگران، می تواند موجب رفع نیاز فرد یا افرادی دیگر شود.

 

بخشش، اول به بخشنده منفعت می‌رساند

البته گاه پیش می آید که عدم استفاده از لوازامی در منزل، دفتر کار و …، به معنی بی اهمیت و بی ارزش بودن آنها نیست، و چه بسا، بعضی از موارد، اهمیت و توجه زیاد ما به برخی از اثاثیه و لوازم است که مانع بهره برداری ما از آنها می شود؛ اما هم علم و هم تجربه ثابت کرده که هر آنچه که به کار انسان نیاید، بیش از منفعت، می تواند برایش ضرر و زیان داشته باشد.

از همین رو است که در جوامعی که در روند رشد و پیشرفت بیشتر عمیق شده اند، بهره گیری از نظام آراستگی (نظام 5S – به طور مختصر حذف کلیه دارایی های دست و پا گیر و نظم دهی به باقیمانده ی دارایی ها، برای بهره برداری حداکثری) را امری کاملا ضروری دانسته و بر لزوم اجرای کامل آن (در 5 قدم) چه در محل کار و چه در روند زندگی تاکید ویژه می کنند.
و البته این موضوع محدود به دارایی های مادی نمی شود؛ همان طور که در روایات بارها از کسب و نگهداری علوم بی سود، ما را بر حذر داشته اند و روایت “اعوذ بالله من علم لا ينفع” نیز تاییدی بر همین امر است.

 

با هدیه‌ی لوازم غیرضروری به نیازمندان کمک کنیم

اهدای لوازم و اثاثیه غیرضروری (اعم از دست دوم و یا نو) از سوی خیرین به نیازمندان، یکی از طرح هایی می باشد که این روزها در کنار دیگر خدمات کمک رسانی مراکز و موسسات خیریه به نیازمندان سبب شده تا علاوه بر جلوگیری از اسراف، هزینه های کمک رسانی به خانواده های نیازمندان بسیار کاهش پیدا کند.

در واقع یکی از بهترین روش ها برای کمک به نیازمندان در این روزها، جمع آوری و تقدیم لوازمی به خانواده های نیازمند است که دیگر در خانه یا دفتر کار به آن ها احتیاجی نداریم، و یا به هر صورت بلااستفاده و بدون کاربری باقی مانده اند. خیریه ها و نهادهای خیرخواهانه در سراسر ایران، علاوه بر جمع آوری کمک ها و هدایای نقدی برای نیازمندان و ایتام و همین طور دریافت حمایت ها و کمک های فرهنگی و روحیِ مردم برای اقشار نیازمند، به جمع آوری اسباب و لوازم غیرضروری نیز همت می گمارند تا بدین وسیله بتوانند با کیفیتی بیشتر و هزینه ای کمتر به نیازمندان و خانواده های آنها کمک کنند.

 

طرح جمع آوری لوازم غیرضروری برای نیازمندان

این طرح (طرح جمع آوری و تحویل لوازم غیرضروری به نیازمندان) یکی از برنامه های کمک رسانی به افراد نیازمند می باشد که بواسطه ی آن تمامی مردم می توانند به نیازمندان و ایتامِ تحت پوشش مراکز خیریه (که شرایطِ نابسامان مادی ایشان مورد تایید خیریه نیز قرار گرفته است) کمک کنند.

در این طرح، هر یک از ما می توانیم اسباب و لوازم غیرضروری خود را به دفاتر و انبارهای خیریه ها تحویل دهیم؛ پس از جمع آوری و چینش درست این لوازم در انبارهای خیریه ها و بررسی نیازهای هر یک از افراد تحت پوشش خیریه ها، این خیریه ها با نیازسنجی دقیق و اولویت بندی، اقدام به اهدای وسایل به نیازمندان و خانواده ی ایشان می کنند. البته روند دریافت و تحویل می تواند همزمان صورت پذیرد که کاهش یا حذف زمانِ بین دریافت و اهدا، بسته به اطلاعات تدوین شده در بانک اطلاعاتی از نیازهای نیازمندان متغیر خواهد بود.

 

نیازمند به چه کسی اطلاق می‌شود؟

اگر شما نیز تصمیم گرفته اید تا به طرح جمع آوری و اهدای لوازم غیرضروری تان به نیازمندان پیوسته و در این امر خیرخواهانه شرکت کنید، نیاز است تا پیش از اهدای کمک های غیرنقدی خود، بدانید که چه کسانی جزو دسته ی نیازمندان محسوب می شوند و شما چگونه باید کمک های خود را به ایشان برسانید.

در پاسخ به سوال فوق، باید گفت که نیازمندانی که توسط خیریه ها تحت پوشش و مورد حمایت مالی و معنوی قرار می گیرند، به گروه های ذیل تقسیم‌بندی می شوند:

  • فاقدین سرپرست خانوار (ایتام، بیوه زن های بی بضاعت)
  • ناتوان های جسمی (معلولین مادرزاد، حادثه دیدگان)
  • مبتلایان به بیماری های نادر و استثنایی
  • نیازمندان به توانمندسازی (معتادان و …)
  • فرزندان بدسرپرست (جدای از کودکان بی سرپرست)
  • کودکان کار
    و …

 

افرادی که در دسته های فوق جای می گیرند از سوی مراکز خیریه و توسط بازدیدهای محلی و تحلیل و بررسی های دقیق و کاملِ وضعیت زندگی شان، مورد شناسایی قرار گرفته و در فهرست و تحت پوشش خیریه قرار می گیرند. بدین صورت، شما می توانید بدون دغدغه نسبت به اینکه از کجا مطمئن باشم که لوازم به دست نیازمند واقعی می رسد، آنها را به مراکز خیریه ها و یا نمایندگی معتبر آنها تحویل دهید.

 

نحوه‌ی شناخت خیریه‌های معتبر

البته در کنار اهمیتِ شناخت نیازمند واقعی (که البته توسط موسسات خیریه شناسایی می شوند)، شناخت خیریه های واقعی و قابل اعتماد نیز حائز اهمیت است؛ از همین رو، به منظور اینکه بتوانیم معتبرترین و بهترین خیریه ها را جهت تحویل لوازم به نیازمندان و یا واریز کمک های نقدی خودمان شناسایی بکنیم و در امر خیرخواهانه ی کمک به نیازمندان، آنها را یاری و مساعدت کنیم، کافی است به موارد زیر توجه ویژه داشته باشیم:

 

راه های شناسایی یک خیریه‌ی معتبر:

  • بررسی مجوزهای آن موسسه ی خیریه که از سازمان های رسمی همچون وزارت کشور، بهزیستی و سازمان ورزش جوانان، نیروی انتظامی، فرمانداری، استانداری و … دریافت نموده است.
  • بررسی شماره ثبت خیریه با وارد کردن شماره ی ثبت آن در سایت اداره ثبت اسناد و املاک کل کشور
  • بررسی شناسه ملی یا کد اقتصادی خیریه در سامانه عملیات اینترنتی ارزش افزوده
  • مطالعه ی اساسنامه ی خیریه جهت اطلاع دقیق از عملکرد آن
  • توجه به قدمت و مدت زمان فعالیت خیریه
  • حضور در مراکز خیریه و بررسی عملکرد آنها
  • بررسی و نگاه به ریز گزارشات و برنامه های مراکز خیریه و وضعیت شفافیت عملکردشان

 

چه لوازمی مناسب اهدا است؟

اما اگرچه می توان گفت تقریبا هر نوع وسیله و لوازمی می تواند در بهبود روند زندگی نیازمندان اثرگذار بوده و موجب بهبود شیوه ی زندگی آنها شود، اما با این وجود برخی از اقلام از درجه ی اهمیت بالاتری نسبت به سایر لوازم برخوردارند؛ که در این میان، ابتدا آن دسته از لوازم که نیازهای ضروری نیازمندان را مرتفع کنند در اولویت بوده و پس از آن، آن دسته از لوازمی که بتواند اندکی زندگی ایشان را به وضعیت رفاه نسبی نزدیک کنید، می تواند در اولویت های بعدی قرار گیرد.

در زیر فهرست تعدادی از اقلامی که از درجه ی اهمیت بالاتری برخوردار می باشند برای شما آورده شده؛ شما می توانید بر همین اساس، در مسیر کمک غیرنقدی به نیازمندان خود را دخیل کنید.

  • پوشاک (شامل شلوار، پیراهن، کاپشن، کلاه و هر نوع لباس مردانه و مهم تر زنانه و بچه گانه)
  • لوازم صوتی و تصویری: (نظیر تلویزیون، کامپیوتر و …)
  • لوازم گرمایشی و سرمایشی (اعم بخاری، کولر، پنکه، آبگرمکن، پتو و …)
  • لوازم آشپزخانه (همچون یخچال، فریزر، اجاق گاز، لوازم پخت و پز، لوازم پذیرایی و …)
  • وسایلِ عمومی برای یک خانه و زندگی (مثل کابینت، فرش و قالی، کمد، صندلی و …)
  • وسایل عمرانی برای تکمیل قسمت های مختلف خانه (به عنوان مثال: چهارچوب های درب و پنجره که هم برای
  • تعمیر و هم ساخت یک خانه می تواند به کار برود)
  • لوازم التحریر (نظیر کتاب، دفتر، مداد، پاککن، کیف، جامدادی، خودکار و …)

 

نحوه‌ی اهدای لوازم دست دوم

همان طور که پیشتر بیان شد، تعداد زیادی خیریه معتبر در سطح کشور برای دریافت کمک های نقدی و غیرنقدی شما آمادگی کامل دارند و هر یک شیوه های مختلفی را برای سهولت کار شما در پیش پای شما می گذارند.
موسسه ی خیریه انصارالرسول (ص) کرمان نیز که چندین دهه با کمک های شما مردم عزیز و گرامی توانسته در امرِ خیر کمک رسانی به ایتام خوش بدرخشد، برای دریافت کلیه لوازم غیرضروری شما اعلام آمادگی می کند و بدین منظور برنامه ی جامعی (از نیازهای هر یتیم و خانواده ی او، نحوه ی دریافت و تحویل کمک ها، ارسال گزارش نحوه ی کمک ها به حامی و …) را در دستور کار خود دارد.
از همین رو، شما می توانید از روش های زیر در امر خیرخواهانه ی کمک غیرنقدی به ایتام، ما را یاری کنید:

نشانی انبار مرکزی: کرمان، خیابان خواجو، روبروی سه راه مالک اشتر
شماره مستقیم:
32534099-034
32519451-034
32518170-034
روزهای شنبه تا جمعه (همه روزه) از ساعت ۸ الی ۲۰ می‎باشد

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این پست دارای یک نظر است

  1. مریم شبگرد

    سلام بنده نیازمند هستم لوازم خانگی دست دوم و قابل استفاده مثل ماشین لباسشویی ومبل وپرده وسایل برقی آشپزخونه وغیره

دیدگاهتان را بنویسید