You are currently viewing خیّری کرمانی که منتخب کشوری شد

خیّری کرمانی که منتخب کشوری شد

روابط عمومی خیریه انصارالرسول (ص) / حجت‌الاسلام غلامرضا عارف، طلبه‌ی نمونه‌ی کرمانی است که در کنار تلاشش برای حل مشکلات ایتام و نیازمندان، مسیر رشد و اعتلای ایرانی بهتر را نیز به خوبی در پیش گرفته است.

گفتگوی امروز خبرنگار خیریه انصارالرسول (ص) با حجت‌الاسلام غلامرضا عارف در محل خیریه انصارالرسول (ص) کرمان بود؛ در این گفتگو از حجت‌الاسلام عارف درخصوص فعالیت‌های فرهنگی، مذهبی و اقتصادی ایشان سوال شد.

معرفی اجمالی غلامرضا عارف

غلامرضا عارفحجت الاسلام عارف (با نام خانوادگی سابق شورآبادی) که خود را خادم ایتام و دغدغه‌مند امور فرهنگی و معیشتی هموطنان عزیز معرفی می‌کند، متولد 1358 است که تحصیلات حوزوی را در حوزه‌ علمیه کرمان به پایان رسانده، مدت سه سال مدیر حوزه علمیه سفیران هدایت ولی‌عصر (عج) اندوهجرد بوده و هم‌اکنون نیز مدرس حوزه علمیه علی ابن ابیطالب (ع) شهداد است.

وی مدت سه سال است که مسئولیت واحد خیریه‌ی انصارالرسول (ص) در شهر شهداد و توابع آن را بر عهده گرفته و پیش از این نیز علاوه بر به سرپرستی گرفتن فرزندی یتیم، در امر کمک به نیازمندان فعالیت داشته است.

همچنین آقای عارف از فعالان جهاد اقتصادی است که به منظور حل مشکلات معیشتی مناطق شهداد، اندوهجرد و توابع آنها، تلاش‌های زیادی داشته، تا حدی که معرفی ایشان در برنامه‌ی ملی اتم، منجر به انتخاب ایشان به عنوان منتخب ویژه‌ی کشوری شد.

برنامه «اتم» چیست؟

برنامه «اتم» برنامه‌ای تلویزیونی است که با هدف شناسایی و معرفی “الگوها و تجربه‌های موفق مردمی” که در حوزه‌های گوناگونِ حلِ مسائل و کمک به پیشرفت کشور فعالیت می‌ کنند، راه افتاده است. این برنامه از طریق شبکه‌‌های تلویزیونی استانی سیما در سراسر کشور و همین‌طور به وسیله‌ی شبکه‌‌های اجتماعی پخش می‌شود.

ملاک‌های اصلی این برنامه برای انتخاب هر فرد یا گروه، مردمی بودن، قابل اشاعه بودنِ اقدامات‌شان، شیوه‌ی کاری الگوها و همچنین شاخصه‌ی خلاقیتِ افراد است. و هر شخص یا هر گروهی که قادر باشد به شیوه‌ای مشکل یا چالشی را با مشارکت دیگران در هر حوزه‌ای همچون سبک زندگی، محیط زیست، سلامت، اشتغال و یا هر زمینه‌ای دیگر در سطح خانواده، محله، شهر، منطقه و یا کشور، به صورتی مبتکرانه حل نماید، مجاز به ارائه‌ی تجربه‌ی موفق خود در این برنامه بوده و می‌تواند شیوه‌ی خود را به همگان معرفی نموده و با بهره‌گیری از حمایت بنیاد نوآوری‌های اجتماعی، این الگو را تکثیر و اشاعه نماید.

غلامرضا عارف و برنامه اتم

حجت‌الاسلام عارف در گفتگو با خبرنگار خیریه انصارالرسول (ص) در خصوص انتخاب خود در برنامه‌ی اتم گفت: با وجود اینکه ثبت‌نام اولیه در برنامه‌ی اتم از میان 270 نفر از فعالان حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی و .. بود و علیرغم اینکه انصافا اشخاصی مبتکر، خلاق و دغدغه‌مند در این برنامه شرکت نموده‌ بودند، اما به لطف خدا قرعه‌ به نام بنده افتاد به طوری که بنده با طرحم از مرحله‌ی استانی به مرحله‌ی کشوری راه پیدا کرده و سپس در مرحله‌ی فینال کشوری از میان 32 نفر به جمع 8 نفر برتر رسیدم؛ که در این مرحله نیز در کنار منتخب مردمی از استان گلستان، منتخب داوران از دو استان گیلان و سیستان و بلوچستان، من نیز مفتخر به انتخاب به عنوان منتخب ویژه‌ شدم.

این روحانی فعال در عرصه‌ی فرهنگ و اقتصاد با اشاره به طرح خود ادامه داد: طرح من که درخصوص احیای قنوات بود با نظر به موضوعِ حساسِ خشکسالی‌های چندین ساله و مخاطرات مربوط به صنعت کشاورزی، دامپروری و … در کشور عزیزمان اتخاذ شده بود و چندین سال بود که بر روی این طرح در حال تحقیق، بررسی و تلاش بود. البته در این راستا، کمک‌های پدرانه، دلسوزانه‌ و مداوم حجت‌الاسلام والمسلمین احمد اللهوردی، امام جمعه‌ی شهداد نیز بسیار حائز اهمیت بوده است.

احیای قنوات و اشتغال‌زایی

عارف از اهمیت موضوع احیای قنوات و گره خوردن آن با اشتغال گفت و تصریح کرد: طبق بررسی‌های به عمل آمده، مشخص شد در کشورمان بالغ بر 36.000 قنات داریم. از همین با اندک محاسباتی مشخص شد که احیای قنوات هم می‌تواند برای موضوع کشاورزی و دامپروری بسیار موثر و کرآمد باشد و هم تاثیر زیادی بر روند اشتغالِ بومیانِ هر منطقه می‌گذارد.

وی ادامه داد: می‌توان با یک مثال کوچک اهمیت موضوع احیای قنوات را روشن کرد؛ به عنوان مثال اگر با احیای قنوات کشور عزیزمان، فقط روزانه 5 لیتر بر میزان آب‌رسانی‌ها افزوده شود، در روز چیزی معادل 180.000 لیتر آب مازاد برای بحث کشاورزی خواهیم داشت؛ البته در خصوص موضوع نحوه‌ی مصرف این سرمایه‌ی گرانبها نیز باید دقت‌نظر خاص داشته باشیم که در این خصوص هم تلاش‌های متعددی صورت گرفته است. همچنین اگر در کنار هر قنات، 10 نفر مشغول به کار شوند، تعداد 360.000 نفر اشتغال‌زایی برای مدتی قابل توجه صورت خواهد گرفت.

و موضوعات یاد شده، جدای از مسئله‌ی بسیار مهمِ گردشگری، میراث فرهنگی و امثال این است که هم می‌تواند در عرصه‌ی اشتغال بسیار موثر بیافتد و هم چاره‌ساز موضوعات اقتصادِ کلان کشورمان باشد.

مشکلات فراوانی پیش روی طرح احیای قنوات است

غلامرضا عارف از مشکلات پیش روی طرح خود گفت و افزود: مدت چهار سال است که به طور جدی در حال فعالیت در این خصوص هستیم و اگرچه نتایج خوبی نیز تاکنون به دست آورده‌ایم، اما به دلیل مشکلات متعدد که مسئله‌ی توان مالی یکی از بزرگترین آنهاست، هنوز انتظاراتمان از این تلاش‌ها به خوبی مرتفع نشده است.

البته اگرچه مشکلات عدیده در این راستا زحمات فراوانی برای دست‌اندرکاران ایجاد نموده است و حتی در این بین، عدم همکاریِ مطلوب‌ برخی از نهادهای ذیربط نیز مزید بر علت شده است، اما مساعدت‌های همه‌جانبه‌ی برخی از مسئولین همچون امام جمعه‌ی محترم شهداد کمکی‌ شایان در جهت رویارویی با مشکلات بوده و به ما توانی مضاعف داده است.

غلامرضا عارف و خیریه انصارالرسول

این خیّرِ حوزوی از نحوه‌ی آشنایی و ارتباط خود با خیریه گفت و ادامه داد: با نظر به اینکه حدود چهارسال پیش نسبت به سرپرستی یکی از ایتام اقدام نمودم و پیش از این نیز فعالیت‌هایی داشتم، از همین رو، حدود سه سال پیش به دلیل لطفی که حجت‌الاسلام والمسلمین اللهوردی امام جمعه شهداد به من داشتند، با معرفی خیریه‌ی انصارالرسول (ص) به من (به عنوان یکی از قدیمی‌ترین خیریه‌هایی که سالیان متمادی در جهت حذف مشکلات ایتام در حال تلاش است)، پیشنهاد راه‌اندازی واحد خیریه در شهداد را به من دادند، از همین رو نیز, من هم پذیرای موضوع شده و نسبت به راه‌اندازی این واحدِ نمایندگی اقدام نمودم.

وی افزود: از آن زمان تاکنون تعداد 75 یتیم تحت سرپرستی این واحد در آمده‌اند در این میان، تعداد 56 نفر ایشان به طور ثابت و مابقی بسته به شرایطشان مورد مساعدت و کمک قرار می‌گیرند. و به لطف خدا، تاکنون همراهی مداوم خیریه انصارالرسول (ص) با این واحد سبب رونق بخشی به روند پشتیبانی از ایتام و مددجویان شده است.

کمک های مردمی، مضاعف کننده‌ی توان خادمینِ ایتام

در ادامه حجت‌الاسلام عارف به مسئله‌ی کمک‌های مردمی اشاره کرد و خاطرنشان نمود: البته در کنار همراهی‌ها و کمک‌های خیریه انصارالرسول، کمک‌های بی‌منت و مخلصانه‌ی مردم، گروه‌های جهادی، خیرین و مشارکت‌های این‌ها در طرح‌های مختلف کمک‌رسانی موجب فزونی توان و انگیزه‌ی خادمین ایتام و مددجویان در این شهر شده است.

و بی‌شک در این میان، کمک‌های مداوم و مستمر خیریه‌ انصارالرسول نیز نشات گرفته و قدرت گرفته از همین کمک‌های مردمی در جای جای این مرز و بوم بوده و می‌باشد؛ و مطمئنا تا زمانی که هموطنان عزیز با چنین شور و میل و رغبتِ زیادی حاضر به همراهی با ما باشند، دغدغه‌های ما نیز در راستای محرومیت‌زدایی، بهبودِ شرایط معیشتی، فرهنگی و … مردمِ نیازمند بی‌ثمر نخواهد ماند.

دیدگاهتان را بنویسید