تلفیق اشتغال و همنوع دوستی، راهی موثر برای ایجاد جامعه‌ی امروزی به دنیایی به مراتب بهتر است

روابط عمومی خیریه انصارالرسول (ص) / تلفیق اشتغال و همنوع دوستی، راهی موثر برای ایجاد جامعه‌ی امروزی به دنیایی به مراتب بهتر است؛ در این اثنا، خیریه انصارالرسول با بهره‌گیری از همتِ جوانان کرمانی در راه کارآفرینی و اشتغال قدم‌های خود را بر می‌دارد.

 

سیدمهدی حسینی، فعال حوزه‌ی فناوری اطلاعات

سیدمهدی حسینیگفتگوی امروز با آقای سیدمهدی حسینی سرحدی مدیرعامل شرکت فناوری های مدرن صدرا درخصوص فعالیت ایشان در خیریه انصارالرسول بود. در این گفتگو، در ابتدا آقای حسینی به معرفی خود پرداخت و گفت: من که در دهه 80 لیسانس برق قدرت از دانشگاه باهنر کرمان و فوق لیسانس مخابرات سیستم از همان دانشگاه دریافت نمودم، از سال از سال 90 به بحث کارآفرینی در حوزه‌ی برق وارد شدم که اولین تاسیس شرکتم (شرکت مهتاب) با همکاری تعدادی از هم دانشگاهی‌ها جهت ارائه خدمات فنی مهندی در حوزه ی برق به صورت پیمانی بود.

و اگرچه فعالیتم در شرکت‌های متعدد تعمیرات برق کرمان و سیستان بوچستان (زاهدان)، حوزه‌های برق قدرت و رولیاژ، راه اندازی پست‌های فشار قوی و انتقال برق در پروژه‌های فیروزکوه و … تداوم پیدا کرد، اما از سال 94 کلیه فعالیت‌های خود را متمرکز و محدود به شرکت خود کرده و به همراه جمعی از همکاران ورود به فعالیت‌های حوزه‌ی آی‌تی، نرم افزار و رایانه‌ای را نیز در روند فعالیت پررنگ‌تر کردیم.

حسینی ادامه داد: اگرچه فعالیت پیشین ما در حوزه‌ی برق قدرت بود، اما در ابتدا تلاش کردیم تا همان فعالیت‌های عملی قبلی را با امور نرم‌افزاری گره زده و نرم‌افزارهای کاربردی برق را پیاده‌سازی کنیم که این تلاش ما موفقیت‌های خوبی نیز در بر داشت و نرم ‌افزار pm تعمیرات انتقال برق نمونه‌ای از این کارهاست؛ اما پس از آن فعالیت‌های نرم‌افزاری خود را در حوزه‌ی آب و منابع آب ایران در چهار استان هرمزگان، گلستان، کرمان و فارس گسترش دادیم که بسیاری از نرم افزارها در سطح کشوری رشد پیدا کردند.

این فعال حوزه‌ی فناوری اطلاعات، افزود: پس از آن ورود به حوزه‌ی تولید و مهندسی معکوس قطعات الکترونیکی و برد شدیم که کارهای زیادی را در این حوزه نیز انجام دادیم و به سرانجام رساندیم. همچنین در بحث ارز دیجیتال نیز ورود کردیم و در راه‌اندازی فارم‌های استخراج و تولید انرژی و بحث های مرتبط هم تجاربی داریم.

 

نحوه آشنایی با خیریه انصارالسول

مهندس حسینی با اشاره به نحوه‌ی آشنایی با خیریه انصارالسول (ص)، بیان کرد: به واسطه‌ی یکی از دوستانی که با خیریه آشنایی کامل داشته و ارتباط داشت؛ به جهت مشکلاتی که در بحث تولید داشتیم و به دلیل عدم حمایت و لزوم نیاز به حمایت و تسهیل‌گری امر تولید و مجموعه؛ با آقای دکتر رشیدی، مدیرعامل خیریه ارتباط گرفته و از ایشان راهنمایی گرفتیم که طی مذاکرات و با نظر به دغدغه‌هایی که ایشان و خیریه در خصوص توانمندسازی مددجویان و کمک به اشتغال آنها داشتند، قرار بر انتقال بخشی از سهام شرکت به خیریه شد که هم بدین صورت بتوان با کمک خیریه روند فعالیت شرکت را تسهیل و تقویت کرد و هم بتوان در بحث حمایت‌های شرکت برای مددجویان (اشتغال و ….) کار را تسهیل کرد.

مدیرعامل شرکت صدرا ادامه داد: با نظر به اینکه من و همکارانم نیز دغدغه‌ی کار خیر داشتیم، و اینکه بتوانیم کاری برای مددجویان انجام داده و در مجموعه‌ی خیریه انصارالرسول بتوانیم برای اقشار نیازمند نفع‌رسان و مثمرثمر بوده و کمکی برای امور خیر باشیم، برای ما جزو یکی از افتخارات و آمال و آرزوها به شمار می‌رفت؛ لذا طرح مشاکرت با خیریه را با کمال میل پذیرفتیم و بدین صورت، هم اکنون خیریه جزو سهام داران اصلی شرکت است.

 

درخصوص برنامه‌ی توانمندسازی مددجوها

سیدمهدی حسینی به برنامه‌ی توانمندسازی مددجوها اشاره کرد و خاطر نشان کرد: عمده‌ی کارهایی که ما در شرکت در حال انجام‌شان هستیم، کارهای دانش‌بنیان است و از همین رو روند کار شرکت بهره‌گیری از توان نخبگان هموطن است که در وهله‌ی اول تلاش بر این است که به نوعی روند کار و فعالیت نخبگان هموار شود؛ اما با این وجود، برنامه‌ی دیگر ما بدین صورت است که این رویکرد شرکت را به نوعی با توان و ظرفیت مددجویان گره زده و تلفیق کنیم.

وی افزود: ‌یاز همین رو کارخانه و خط تولید لامپ شرکت را به خیریه منتقل کردیم که بدین صورت بتوانیم در روند مونتاژ و اسمبل نهایی لامپ‌ها از توان مددجویان نیز بهتر بهره گرفته و روند فعالیت ایشان را نیز تسهیل کنیم؛ جدای از این، در بحث فروش نیز از توان مددجویان بهره خواهیم گرفت.

همچنین حسینی تصریح کرد: البته برنامه‌ی اصلی که برای مددجویان در نظر گرفته شده است، بدین صورت که قبل از هر چیز مددجویان را در حوزه‌ی تولید و فروش توانمند کنیم؛ بدین منظور با ارائه‌ی آموزش‌هایی برای مددجویان، ایشان را با روند تولید شرکت به خوبی آشنا خواهیم کرد. همچنین پس از آموزش و آماده‌سازی مددجویان؛ به ایشان به دو روش سود خواهیم رساند، روش اول، استخدام مددجویان و ایجاد اشتغال برای ایشان، و روش دوم زمینه‌سازی برای ایشان جهت اخذ وام، سهامدار شدن در شرکت و ذی‌نفع شدن از سودهای شرکت.

همین طور در بحث فروش هم؛ آن دسته از مددجویانی که توان ارتباطی نسبی دارند را شناسایی کرده و با برگزاری دوره‌های مختلف، آنها را در بحث بازاریابی و فروش توانمند خواهیم نمود.

 

کمک‌های خیرین می‌تواند حمایتی موثر در کارآفرینی باشد

حسینی با اشاره به کمک‌هایی که خیرین می‌توانند در امر اشتغال‌زایی برای مددجویان داشته باشند، تاکید کرد: یکی از بهترین حمایت‌های خیرین، بحث فرهنگ‌سازی برای حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی است؛ بی شک تا زمانی که هموطنان عزیز از تولید ملی و کالای ایرانی حمایت کنند، توان تولید کنندگان داخلی به طور قابل توجهی مضاعف خواهد شد و سودِ حاصل از این چرخه‌ی مثبت به خود ایران و ایرانی بازخواهد گشت.
همچنین ما برای راه‌اندازی خط‌های تولید جدید، نیازمند تأمین و جذب سرمایه هستیم؛ از همین رو خیرینی هم که امکان تامین مالی دارند، می‌توانند با سرمایه‌گذاری در چنین طرح‌هایی ضمن حفظ سرمایه‌شان، شرایط اشتغال مددجویان را نیز فراهم سازند, و این چنین، جدای از اشتغال‌زایی، این شرکت قادر خواهد بود از سود حاصل از تولید، بخشی را در اختیار خیریه قرار داده تا ضمن حفظ سرمایه اولیه‌ی خیرین، ممری برای کمک‌های بعدی به مددجویان و نیازمندان فراهم گردد.

و راه دیگر کمک خیرین به این شرکت این است که، خیرینی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم در روند کارهای عمرانی، ساخت و ساز و … هستند می‌توانند با تهیه تولیدات خیریه، ضمن کمک به رونق تولید، مجددا کمکی دوچندان به خیریه و نیازمندان داشته باشند.

و از سویی هر یک از خیرین می‌توانند در بحث تبلیغات، فروش و …. ضمن کمک‌های انفرادی، روندی را در پیش گیرند که موجب فرهنگ‌سازی در این چارچوب شود و در این راستا ترغیب، آگاه‌سازی، سوق دادن جامعه و …. همه از راه‌هایی است که در این موضوع به خوبی می‌گنجد. چراکه همان طور که می‌دانید یکی از بخش‌های مهم کار تولید، مسئله‌ی فروش است.

 

اشتغال‌زایی فعلی در شرکت

این فعال حوزه‌ی تولید و اشتغال از شرایط فعلی شرکت برای اشتغال گفت و تصریح کرد: در حال حاضر به صورت قطعی تعداد 5 نفر در روند خط تولید فوق‌الذکر مشغول به کار هستند که همه از نیروهای فنی و قبلیِ شرکتند.

اما در بحث اشتغال‌زایی برای مددجویان؛ در ابتدای کار می‌توانیم دو نفر به صورت قطعی استخدام کرده و به کار بگیریم و تا 19 نفر به صورت راهبری شغلی جذب نماییم، که هر چند به صورت مستقیم با شرکت شروع به همکاری خواهند کرد، اما این همکاری در قالب استخدامی و روند کارمندی نبوده، بلکه بیشتر در قالب خوداشتغالی خواهد بود. که البته همان طور که گفته شد، حتما نیروها را توانمند می‌کنیم.

البته آمار فعلی بر اساس چشم‌اندازی فعلی می‌باشد، که با نظر به پتانسیل‌های موجود و شرایط پیش رو، امید است در آینده‌ای نزدیک میزان اشتغال‌زایی به طور بسیار چشم‌گیری افزایش یافته و موجبات بهبود شرایط کار برای سایر مددجویان نیز به خوبی فراهم گردد.

 

توانمندسازی مددجویان

مهندس حسینی از شرایط کاری و توانمندسازی مددجویان گفت و ادامه داد: به دنبال این هستیم که روند تولید را چابک‌سازی کنیم و با استفاده از ظرفیت‌های موجود، بتوانیم مواد اولیه را به درب خانه‌های مددجویان برسانیم و آنها نیز با ظرفیت‌های تولیدی که در خانه ها دارند، این مواد اولیه را تبدیل به کالا بکنند و ما نیز در انتها، پس از کنترل کیفیت و انطباق تولیدات با استانداردها، تولیدات را از مددجویان تحویل بگیریم. این کار در حقیقت چند جنبه دارد:

بهره‌گیری از ظرفیت‌های تمامی اعضای خانواده و بهبود شرایط فعالیت اقتصادی (بویژه در روستاها)
علاوه بر موضوع تولید لامپ، می‌توانیم به تناسب سایر کالاها و تولیدات دیگر را نیز به این چرخه اضافه کنیم (تولید همزمان چند محصول)
بدین‌صورت، با شرایط پیش آمده، تولید کنندگان قادر خواهند بود که در حوزه‌ی فروش نیز همکاری‌هایی داشته باشند که در این صورت از حوزه‌ی بازاریابی و فروش نیز منتفع خواهند شد
بدین صورت در این روش، هزینه‌های تولید نیز به طور قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد. (هزینه‌های راه اندازی کارخانه ها و ….)

 

خیریه و بحث تولید در خانه

حسینی از سختی‌های پیش رو گفت و با اشاره به کمک‌های خیریه در این راستا افزود: این موضوع در حقیقت به جهت قانونی دارای خلع‌هایی است که البته خیریه در حال پیگیری جهت رفع خلع‌ها است؛ و امید است که خیریه طی رایزنی‌هایی که با متولیان امر دارد، بتواند این کار را به جهت قانونی و روال بروکراسی‌اش، این کار را برای شرکت تسهیل بکند. در حال حاضر متاسفانه این روش ساده‌ی تولید را برخی از نهادهای ذیربط پذیرا نیستند و روند تولید را منوط به احداث خطوط تولید در واحدهای صنعتی (نظیر شهرک های صنعتی) آن هم با شرایط خاص خودش می‌دانند.

همچنین خیریه می‌تواند در شناسایی توان‌های بالقوه‌ی مددجویان کمک شایانی به شرکت بکند و پتانسیل‌های موجود را برای بالفعل کردن و توانمندسازی نمودن پیدا نماید. همین طور در بحث فرهنگ‌سازی جهت شروع کارِ مددجویان بدین صورت (در خانه‌ها) نیز می‌تواند خیلی کمک مناسبی به شرکت‌ها بدهد.

 

پتانسیل های موجود در خیریه

وی با بیان اینکه خیریه چه از نظر مادی و چه از نظر معنوی پتانسیل‌های بسیار زیادی دارد، خاطرنشان کرد: درخصوص پتانسیل‌های معنوی خیریه می‌توان به: حمایت‌های روانی؛ آگاه‌سازی مسئولین امر، برقراری ارتباط مناسب با نهادهای ذیربط، کمک به فعال سازی مددجویان و … اشاره کرد و در رابطه با پتانسیل‌های مادی نیز می‌توان به: کمک مالی (البته ما برنامه‌ای برای استفاده از منابع مالی خیریه نداریم؛ چراکه منابع خیریه هم محدود هستند و هم چارچوب بهره برداری عمده ی منابع در راستایی غیر از تولید و اشتغال زایی است و مربوط به ایتام و نیازمندان است)؛ استفاده از منابع راکد خیریه (زمین‌های بایری که در اختیار خیریه است، مثلا برای پروژه نیروگاه خورشیدی و ….)، نیروهای انسانی و … را عنوان کرد که با بهره‌گیری از اکثر این پتانسیل‌ها می‌توان بدون لطمه زدن به اصل دارایی‌های خیریه، پروژه‌های این شرکت و یا هر روند تولید و اشتغال‌زایی دیگر را جلو برد، رشد مالی صورت داد و اشتغال زایی خوبی را برای مددجویان به همراه داشت.

 

کلام آخر

در پایان سیدمهدی حسینی تاکید کرد: همان‌طور که می‌دانید ما الان در جنگ اقتصادی هستیم و در سال‌های اخیر بحث اشتغال و معیشت و همچنین تولید یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های کشور است که موانع فراوانی در این حوزه‌ها وجود دارد و از همین رو متاسفانه هنوز نتوانسته‌ایم به آن اهدافی که در این مباحث وجود دارد برسیم؛

لذا اگر مجموعه‌های تولیدی و در مجموعه‌های حمایتی، بتوانند همدیگر را پیدا کنند و برای پروژه‌های مشترک این چنینی و با نگاه باز و با دید برداشتن موانع از مسیر تولید و کمک به همنوع و …. بتوان این چنین ذهنیتی ایجاد شود، اتفاقات خیلی خوب و مثبتی رخ خواهد داد؛

یکی از مهم ترین مشکلاتی که امروز در کشور ما وجود دارد بحث عدم هماهنگی و همدلی برای بحث تولید است؛ پس اینکه چقدر جمع‌های همراه و همفکر بتوانند با هم همراه شده و یکپارچه عمل کنند و این چنین مدل کارهایی را با هماهنگی همدیگر پیش ببرند، قطعا باری قابل توجه از دوش کشور برداشته خواهد شد و تولید می‌تواند ارتقاء بسیار خوبی پیدا کند.

و البته جز این هم راهی وجود ندارد، چراکه عموما از سیستم‌های رسمی و بروکراتیک و اداری چندان امیدی نمی‌رود و نتیجه‌ای از آنها بدست نخواهد آمد (البته منظور صرفا کشور عزیزمان نیست، بلکه این یک روال جهانی است)؛ پس نیازمند یک کار جهادی در بحث تولید هستیم و از همین رو هر کس به هر میزان که می‌تواند باید بگذارد تا تولید در کشور رشد کند و پا بگیرد؛ چراکه غیر از کار جهادی و کار برای رضای خدا، مشکل تولید در کشور حل نخواهد شد و ما نیز راهی جز همین نداریم؛

و البته ان‌شاالله برکت و روزی‌اش را در آینده همه‌ی مجموعه‌هایی که چنین کار می‌کنند هم به جهت معنوی و هم به جهت مالی و مادی خواهند دید و این نیت خیر در آینده و آنجا هم خودش را نشان خواهد داد.

 

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید