از چه روش‌ها و چگونه به خیریه‌ها کمک کنیم؟

همدلی

عموما وقتی که سخن از کمک به خیریه‌ها به میان می‌آید اذهان به سمت کمک های نقدی و گاه پول‌های کلان می رود!! و گاه همین نگاه، سبب می‌شود که خیلی از مردم خود را در جایگاه و توانی نبینند که بتوانند کمکی به خیریه‌ها داشته باشند.
البته بله درست است، خیریه‌ها نیازمند حامیان در حوزه‌های مالی و اخذ کمک‌های بزرگ هستند، اما این به معنای بی اهمیت بودن کمک‌های به ظاهر کوچک و یا کمک‌های غیرنقدی و حتی کمک‌های غیرمادی نیست؛ قطعا کمک‌های به ظاهر ناچیز و غیر نقدی هم می‌تواند نقش بزرگی در کمک به اقشار آسیب دیده ایفا کنند.

 

برخی از روش‌های کمک به خیریه‌ها

برای درک بهتر موضوع فوق، شما می‌توانید به تعدادی راه‌هایی که در پایین آمده است توجه کنید؛ تمامی این راه‌ها تماما می‌تواند فارغ از بزرگی و یا کوچکی‌شان، کمک شایانی به پیشبرد اهداف خیرخواهانه و بشردوستانه‌ی خیریه‌ها بکند.
خب، پیش از هر چیز، باید بدانید که روش‌های کمک به موسسات خیریه، موارد مختلفی همچون

  1. کمک غیرنقدی
  2. کمک‌های داوطلبانه
  3. پذیرش و سرپرستی ایتام
  4. خرید محصولات خیریه‌ها و یا نیازمندان
  5. راه‌اندازی صندوقِ صدقات خانگی

و … را در بر می‌گیرد که هر یک از این موارد نیز راه‌های مختلفی را می‌تواند پیش پای هر یک از ما بگذارد؛ از همین رو است که در روند کمک به خیریه‌ها و یا کمک‌های مستقیم به نیازمندان، چندان محدودیتی وجود ندارد.

 

کمک‌های غیر نقدی

کمک‌های غیر نقدی شامل هر آنچه از دارایی‌های شما می‌شود که در قالب پول نقد نمی‌گنجد؛ که این دارایی‌ها می‌تواند اجناسی نو و دست نخورده و یا اقلامی دست دوم و کارکرده باشد. البته در این بین احتمال دارد شما با خود چنین فکر کنید که کمک‌های غیرنقدی‌تان نمی‌تواند دردی از زندگی نیازمندان را دوا نماید؛ اما اگر چنین فکری دارید، باید بگوییم که این فکر اشتباه است و با نظر به مشکلات اقتصادی زیادی که برخی از هموطنان ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، هر گونه کمک غیر نقدی شما بی شک می‌تواند گرهی از کار یک یا چندین نیازمند را بگشاید.

البته اگر در خصوص کمک‌های غیرنقدی خود، در اطراف خود فرد نیازمندی را سراغ ندارید؛ بهتر است از طریق خیریه‌ها اقدام نمایید، چراکه موسسات با فهرست بزرگی که از نیازمندان و نوع نیازهای آنها دارند، خیلی بهتر می‌تواند کمک غیرنقدی شما را (فارغ از اینکه چه نوع جنس یا کالایی را اهدا می‌کنید) به کسانی بدهند که واقعا بیشترین نیاز را به این کمک دارند.

و اما از جمله کمک‌های غیرنقدی، می‌توان به مواردی همچون فهرست زیر اشاره کرد:

  • مواد غذایی
  • لوازم خانگی که هنوز قابل استفاده هستند
  • نذورات مختلف
  • اقلام دارویی که تاریخ مصرفشان نگذشته است
  • اسباب بازی‌هایی که دیگر مورد استفاده فرزندان‌مان قرار نمی‌گیرند
  • البسه و پوشاک
    و ….

 

همکاری داوطلبانه

با نظر به حس بشر دوستانه‌ای که در ذات انسان‌ها وجود دارد و با توجه به کثرت این حس که در بین اقشار سنتی و اعتقادی (همچون مردم میهن عزیزمان، ایرانِ اسلامی) وجود دارد؛ کارهای داوطلبانه و بدون در نظر گرفتن هر گونه منافع مادی، یکی از شیوه‌هایی است که بسیاری از خیرین برای بهبود وضع معیشتی، فرهنگی، اجتماعی و …. افراد بی بضاعت و نیازمند انجام می‌دهند.
و در این بین تشکیل مداوم گروه‌های جهادی که در سال‌های اخیر در کشورمان بسیار به چشم می‌خورد، نمونه‌ای بارز از این نوع کمک است.

یکی از مزایای بسیار بارز این نوع کمک، این است که در آن هر کس با هر شرایطی و بدون هر گونه توانگری مالی و مادی، می‌تواند در روند بهبود وضعیت نیازمندان موثر باشد؛ در این میان حتی افراد معلول و دارای نقصان جسمی نیز می‌توانند با بهره‌گیری از این شیوه‌، کمک شایانی به نیازمندان بکنند؛ چراکه این شیوه به صرفِ تلاش‌های جسمی محدود نمی‌شود و موارد زیادی همچون فهرست زیر را در بر می‌گیرد:

  • کمک به ساخت خانه‌ها
  • ارائه‌ی آموزش‌های رایگان
  • طبابت رایگان و بدون هزینه
  • برگزاری تئاتر، نمایش و …. برای نیازمندان در راستای شاد کردن دل ایشان
  • وقت گذاری و کمک به جمع‌آوری هدایا و نذورات دیگران برای تقدیم به نیازمندان
  • پیگیری حل مشکلات خاص نیازمندان
  • کمک به سالمندان
  • کمک به پرورشگاه‌ها در نگهداری کودکان یا کارهای مربوط به آنها
  • مشاوره به افراد آسیب دیده
  • حتی تهیه اخبار و گزارش‌ها از روند محرومیت‌زدایی‌ها برای تقویت این فرهنگ
    و …

 

کمک های نقدی

این نوع کمک، از موارد بسیار بارزی است که قطعا عموم مردم از نظر ذهنی کاملا با آن آشنا هستند و همان طور که در ابتدا بیان شد، گاه بسیاری از مردم نیز کمک به خیریه‌ها یا نیازمندان را صرفا محدود در همین نوع کمک می‌دانند؛ به هر صورت، کمک‌های نقدی فارغ از کم یا زیاد بودنشان تأثیر به سزایی در زندگی مددجویان و نیازمندان دارد.
و اگرچه هر مؤسسه‌ی خیریه کمک های نقدی را در همان زمینه‌ای که در آن فعالیت دارد صرف و خرج می‌کند؛ اما جذابیت کمک‌های نقدی در این است که هیچ گونه‌ محدودیتی در صرفشان وجود ندارد و به راحتی می‌تواند این نوع کمک را به کمک‌های آموزشی، پزشکی، معیشتی، فرهنگی و … تبدیل کرد.

در همین راستا، به منظور سهولت و رفاه خیرین، و بهبود روند یاری گرفتن از ایشان توسط موسسات خیریه، هر خیریه‌ای راه‌های مختلفی را برای پرداخت کمک های نقدی در نظر می‌گیرد که شما نیز پس از شناسایی آن مؤسسه‌ی خیریه، می‌توانید از آن راه‌ها اطلاع پیدا نمایید.

 

پذیرش و سرپرستی ایتام

در این روش، فرد می‌تواند با تکفل هزینه‌های آموزشی، معیشتی و … یک یا چند یتیم (بسته به توان مالی)، ایتام را تا زمان رسیدن به مرحله‌ی خوداتکایی و توانمندی همراهیی و یاری کند.
و اگرچه این نوع کمک از آیین بسیار قدیمی و کهنی است که از صدر اسلام (و یا شاید پیش از آن) مرسوم بوده است، اما امروزه با تعدد موسسات خیریه، نحوه‌ی اجرای آن تغییر زیادی داشته؛ به گونه‌ای که امروزه، به جای اینکه خانواده‌ها کودکان یتیم را در دل خانواده‌ی خود جای دهند، عموما هر فردی با توجه به توانایی مالی و رضایت قلبی که دارد می‌تواند با پرداخت مبلغی به صورت ماهیانه در خیریه‌هایی که زمینه فعالیت‌شان کودکان بی سرپرست، بدسرپرست و یا یتیم می‌باشد اقدام به سرپرستی و پذیرش آنها نمایند.
بدین صورت، علاوه بر اینکه روش پیشین و سنتی کماکان برای افراد توانگر و راغب کاملا باز است؛ اما این شیوه نیز سبب شده تا افراد بسیار زیادتری در سرپرستی ایتام رغبت نشان داده و برای کمک به آنها بشتابند.

 

خرید محصولات خیریه

یکی دیگر از راه‌های کمک به نیازمندان (چه به صورت مستقیم و چه از طریق خیریه‌ها) کمک به معیشت آنها از طریق خیرید محصولاتشان است. این کار که می‌تواند با رفع نیازهای زندگی خودمان نیز همراه باشد، یکی از بهترین شیوه‌هایی است که می‌تواند در حل مشکلات نیازمندان اثربخش باشد؛ چراکه با این شیوه، هم کمک مالی به نیازمندان را در دستور کار خود قرار خواهیم داد و در توانمندسازی آنها نقشی به سزا را ایفا خواهیم کرد.
البته عموما تولیدات نیازمندان توسط خیریه‌ها منسجم، نظم‌دهی و مرتب می‌شوند و در بسیاری از موارد در قالب بازارچه‌های خیریه به فروش می‌رسند و تمامی درآمد حاصل از آن نیز به نفع نیازمندان هزینه می‌گردد؛ که بدین صورت، هم دستیابی به محصولاتِ تولیدی توسط نیازمندان بسیار راحت‌تر و نظام‌مندتر می‌شود.

هرچند در این میان، نحوه‌ی تولید محصولات گوناگون است؛ چراکه برخی از خیریه‌ها بعد از آموزش، مواد اولیه در اختیار مددجویان تحت پوشش خود قرار می‌دهند و محصول نهایی را به فروش می‌رسانند تا هم حرفه و مهارتی به آنها بیاموزند و درآمدی برایشان کسب کنند؛ اما برخی دیگر از خیریه‌ها صرفا به فروش محصولاتی مبادرت می‌کنند که به صورت مستقیم و غیرمستقیم از میان خیرین جمع‌آوری کرده‌اند و این محصولات چندان نیاز نیازمندان را مرتفع نمی‌کنند. و برخی دیگر …

به هر حال، شما می توانید با خرید از محصولاتِ خیریه‌ها، در کمک‌رسانی به نیازمندان همراه شوید.

 

سخن نهایی

روش‌های بسیار زیادی برای کمک به نیازمندان و اقشار بی‌بضاعتِ جامعه وجود دارد که موارد یاد شده در این مطلب، تنها گوشه‌ای از خیلِ کثیر آنهاست؛ از همین رو شما قادرید با نظر به علاقه و میل خود، یکی از موارد فوق و یا موارد بسیار دیگری که وجود دارد را انتخاب نموده و برای کمک به نیازمندان آن روش را به کار ببندید.
در این میان، خیریه‌ی انصارالرسول نیز آمادگی کامل را دارد تا با دریافت کمک‌های نقدی، غیرنقدی، آموزشی و … شما عزیزان، از این کمک‌ها به بهترین وجه ممکن در جهت حل مشکلات نیازمندان و ایتام بهره ببرد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید