شهر راین نیازمند کمک‌های بیشتر مردمِ خیّر است

شهر راین

صبح امروز سرکار خانم منصورکریمی، نماینده خیریه انصارالرسول (ص) در شهرستان راین، در گفت‌و‌گو با تیم رسانه‌ای این خیریه, ضمن عرض تبریکِ شروع سال نو و اعیاد شعبانیه، صحبت خود را با نحوه‌ی شکل‌گیری این نمایندگی شروع کرد و گفت: شروع این نمایندگی که از همان ابتدا با پذیرش مسئولیتش توسط خودم آغاز به کار کرد، از سال 92 بود، و از آن زمان تاکنون نیز این نمایندگی تنها خیریه‌ی فعال در شهر راین بوده و می‌باشد.

 

نحوه‌ی راه‌اندازی خیریه در راین چگونه‌ بوده است؟

خانم منصور کریمی درخصوص نحوه‌ی راه‌اندازی این نمایندگی ادامه داد؛ من در آن زمان به طور اتفاقی از طریق یکی دیگر از نمایندگی‌های خیریه‌ی انصارالرسول (ص) در شهرستان‌های استان، با این خیریه‌ی آشنا شدم و تا حدی در جریان فعالیت‌های خیریه، و تلاش‌های طولانی‌ مدت آن که در آن زمان حدود 40 سال می‌شد و کمک‌های مداوم خیریه به ایتام قرار گرفتم.
از آنجا که خودم هم خیلی مشتاق انجام کاری مناسب و درخور برای ایتام و دانش‌آموزان بی‌بضاعت بودم، لذا با تماس‌های مکرری که با مسئولینِ وقتِ شهر راین داشتم، درصدد تشکیل یک خیریه (در قالب نمایندگیِ خیریه‌ی انصارالرسول (ص)) برآمدم که در این راستا، تمامی مسئولین بویژه امام جمعه‌ی وقت، این مسئولیت را برعهده خودِ من گذاشتند.
از این رو با معرفی بنده به خیریه انصار و موافقتِ مرحوم حاج آقای مهرابی (مؤسس خیریه و مدیرعامل محترم خیریه تا آن زمان)، نمایندگی این شهر راه‌اندازی شد؛ و در بهمن ماه سال ۹۲ با حضور مسئولین شهر و حضور حاج آقا مهرابی و تعدادی از هیئت مدیره خیّریه، این نمایندگی به صورت رسمی افتتاح گردید. و به لطف خدا تا هم اکنون نیز به فعالیت خود ادامه داده است.

 

فعالیت‌های خیرخواهانه‌ی خانم منصورکریمی

خانم طاهره منصور کریمی در پاسخ به سوالِ خبرنگارِ خیریه که “پیش از نمایندگی خیریه در راین، فعالیتی در حوزه‌ی کمک به نیازمندان، ایتام و امثال این داشته‌اید؟” افزود؛ بله، با نظر به اینکه بنده بیشتر سال‌های کاری‌ام را به عنوان مدیر و معاون مشغول به فعالیت بوده‌ام، یکی از بزرگترین دغدغه‌هایم مشکلاتِ ایتام و خانواده‌های نیازمند بود.
از همین رو، پیش از راه‌اندازی نمایندگی نیز، در این راستا با خیّرین تماس می‌گرفتم و با پیگیری‌های تلفنی و یا حضوری، کمک‌هایی را برای دانش‌آموزان یتیم، خانواده‌های نیازمند و امثال این جذب می‌کردم، و با اشرافی که بر وضعیت زندگی هر یک داشتم، این کمک‌ها را متناسب با نیاز آنها، در اختیارشان قرار می‌دادم.

و حتی با کمک همکارانم در مدرسه، برای دانش آموزان بی بضاعت جهیزیه تهیه می‌کردیم و در اختیارشان می‌گذاشتیم، که در این خصوص از کمک‌ها و همکاری‌های کمیته‌ی امداد نیز برای دانش‌آموزان نیازمندی که از نظر درسی ضعیف بودند بهره می‌گرفتیم و برای بدین صورت اقدام به برگزاری کلاس‌های فوق برنامه‌ی رایگان  برای ایشان می‌کردیم.

 

آمار ممدجویان تحت تکفل خیریه‌ی راین

این فعال حوزه‌ی فرهنگی با ارائه‌ی آمار و ارقامِ افرادِ تحت تکفلِ خیریه راین ادامه داد؛ شروع کار این نمایندگی تقریباً با 30 نفر مددجو بود که این تعداد براساس توان خیریه‌ی انصارالرسول و سهمیه‌ای که برای شهرستان راین درنظر گرفته بودند، تحت پوشش قرار گرفتند؛ اما با نظر به ضرورت، براساس پیگیری‌های صورت گرفته، این آمار تا سه سال بعد به تعداد تقریبی ۱۲۰ نفر رسید.
اما با نظر به اینکه پس از این برهه، به لطف خدا تعدادی از مددجویان به سنین و یا شرایطی رسیدند که توان گذران زندگی برایشان محیا شد (تعدادی فارغ‌التحصیل شده و جذب بازار کار شدند، تعدادی ازدواج نمودند و …) و به همین دلیل، این دسته از مددجویان از تحت پوشش بیرون آمدند؛ از همین رو هم اکنون ۵۴ نفر تحت پوششِ مداوم این نمایندگی هستند و تعدادی نیز به صورت موردی و نه مداوم حمایت می‌شوند، که در مجموع به تعداد تقریبی 70 نفر می‌رسند.

 

شهر راین نیازمند کمک‌های بیشتر مردمِ خیّر است

نماینده خیریه انصار در راین، به شرایط نه چندان مطلوبِ اقتصادیِ ساکنینِ شهر راین اشاره کرد و افزود؛ از آنجا که متاسفانه بیشتر مردم شهر راین از وضعیت اقتصادی مطلوبی برخوردار نیستند، علیرغم میل زیادشان به کمک و همکاری با این نمایندگی، تاکنون چندان نتوانسته‌اند کمک چشمگیری هم داشته باشند؛ و البته همان‌طور که بیان کردم، این نمایندگی تنها خیریه در شهر است و همین موضوع سبب افزایش سطح توقع مسئولین و مردم از آن، بیش از حد و توانش شده است.

وی ادامه داد؛ به همین دلیل، با وجود اینکه تاکنون کمک‌های بی‌شائبه و خیرخواهانه‌ی مردم در جای‌جای استان، سطح کشور و گاه جهان، سبب پیشبرد اهدافِ خداپسندانه و بشردوستانه‌ی این خیریه و مساعدت‌های مداومش به ایتام و خانواده‌های ایشان شده و می‌شود؛ اما باز هم با نظر به کثرت خانواده‌هایی که سرپرست خود را از دست داده‌اند، لازم است تا بر این روند خداپسندانه و روال همنوع دوستی افزوده شود.

همچنین خانم منصورکریمی، خاطرنشان کرد؛ البته تاکنون از طریق تماس با تعدادی از خیرینِ کرمانی، دوستان و آشنایان و … کمک‌هایی درخور نیز جذب شده و در اختیار ایتام و نیازمندان قرار گرفته است و امید است این روند کماکان ادامه پیدا کند.

 

نیاز به همراهی بیشتر با خیریه‌ی راین

این خیّر از همراهی تعدادی خیّر دیگر در این مسیر نیز خبر داد و گفت؛ هم‌اکنون در خیریه‌ی راین علاوه بر من، دو تَن از خواهران بنده به طور مستقیم و امام جمعه‌ی محترم و مسئول محترم دفترِ ایشان نیز به صورت غیرمستقیم در روند کمک‌رسانی‌ها بوده‌اند و ایشان همکاری مداوم خود را در این راه مبذول داشته‌اند. و اگرچه کمک‌های خالصانه‌ی این عزیزان در کمرنگ‌ کردن نیازهای نیازمندان بسیار موثر بوده‌ است؛ اما قطعا کمک سایر عزیزان نیز می‌تواند شتابی بیشتر و توانی مضاعف به این خیریه در جهت کمک‌رسانی به ایتام و نیازمندان بدهد.

 

نحوه‌ی کمک‌رسانی خیریه‌ راین به ایتام

منصور کریمی از نحوه‌ی کمک‌رسانی به ایتام و خانواده‌های ایشان در هر ماه نیز گفت و افزود؛ یکی از کمک‌ها در قالب پخش مواد غذایی است که هر ماه با کمک خیریه‌ی کرمان برای مددجویان تحتِ پوشش انجام می‌گیرد، یکی دیگر از کمک‌ها تهیه‌ی جهیزیه است که باز هم از طریق خیریه‌ی کرمان برای مددجویانِ تحت پوشش انجام می‌شود و البته گاه جذب کمک‌های موردیِ خیّرین برای ایتامی که به هر دلیل نمی‌توانند تحت پوششِ خیریه‌ی انصار قرار بگیرند نیز در دستور کار این نمایندگی است.

علاوه بر موارد فوق، تهیه‌ی لوازم‌التحریر برای ایتام دانش‌آموز، تهیه سبدِ کالا برای خانواده‌های فاقد سرپرست (بویژه در ایام کرونا که این موضوع جدی‌تر صورت می‌گیرد)، تهیه اقلام موردی همچون میوه برای شب یلدا، پیگیری خرید تبلت برای دانش‌آموزان یتیم، تهیه کفش برای ایتام تحت پوشش و …. را می‌توان نام برد که اکثر این موارد نیز با کمک دفتر خیریه در کرمان انجام می‌شود.

همچنین تا آنجا که امکان داشته باشد، با معرفیِ خانواده‎های نیازمند و ایتام به پزشک، جهت درمانِ رایگان و یا با تخفیف ویژه‌ی مددجویان اقدام می‌شود، و بعضی اوقات نیز از طریق خیرین نسبت پرداخت کمک هزینه‌ی درمان به مددجویان نیز اقدام صورت می‌پذیرد.

 

نماینده‌ی خیریه‌ی انصار در راین از کمک‌های غیرمادی به ایتام نیز خبر داد و ادامه داد؛ از همان ابتدای تشکیل خیریه در راین، کار خیریه بَعد از تلاش برای بهبودِ وضعیت معیشتی ایتام، در بُعد مسائل فرهنگی همچون پیگیریِ آموزشِ ایتام، تماس با مدارس جهت تقویت درسی ایتام، تشویق ایتامِ نمونه و ممتاز، مشاوره‌ی رایگان و … نیز از کارهای خیریه بوده است که در نگاه این خیریه از اهمیت و جایگاه بسیار بالایی نیز برخوردار است.

 

درد دلی از خانم منصورکریمی

در پایان خانم منصورکریمی از یکی از شرایط ناگوارِ خیریه گفت و اضافه کرد؛ متاسفانه به دلیل حجمِ بالای نیازمندی‌ها در سطح استان و محدودیت‌های خیریه‌ی انصارالرسول (ص) که علیرغم همراهی‌های مثال‌زدنی مردم با این خیریه، کماکان با آن دست به گریبان است، همین‌که مددجو به اتمام دوران تحصیلش برسد، سریعا از حمایت خیریه خارج می‌شود؛ و با توجه به اینکه شهرهایی مثل راین، کسب و کار و شغل‌های چندان مناسبی نیز وجود ندارد، این حذف و ناگهانی یتیم سبب بروز مشکلاتی برای او می‌شود. که به نظر می‌رسد بهترین و احتمالا تنها راهِ چاره‌ی این مسئله نیز به دستان باکفایت عمومِ مردمِ خیّر حل و فصل می‌شود.

 

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید