اطعام نیازمندان، یکی از مهمترین دستورات دین اسلام

اطعام نیازمندان

در سیره‌ی اهل بیت علیهم‌السلام، نگاه به اصل اخلاقيِ باز کردن گره مشکلات زندگی مستضعفان فراوان به چشم مي خورد؛ ایشان در موقعیت های مختلف به این امر مهم تاکید بسیار فراوان می کردند، و همچنین خود ایشان با دست باز، به نيازمندان کمک مي كردند.

در نگاه اجمالی به کتاب آسمانی مان قرآن کریم، آیاتی مشابه این را می بینیم که: «هرگز به مرتبه نيكي خوبي نمي رسيد، مگر اينكه از آنچه دوست مي داريد، انفاق كنيد». / انعام، آیه 160

همچنین در این خصوص حضرت محمد (ص) فرموده اند: «نيازمندان را دوست داشته باشید و با آنان هم نشين شويد و به ياري شان بشتابيد»

و همین طور از امام صادق عليه‌السلام نیز آمده است : «مَن أيقَنَ بالخَلَف جاد بالعطيّة؛ كسي كه به نتيجه بخشش يقين داشته باشد، به عطا و بخشش مبادرت مي كند». كسي كه به نتيجه بخشش يقين داشته باشد، نسبت به بخشش دست و دل باز مي شود. هم چنان كه خداي عزّوجل فرمود: «و شما هرچه در راه رضاي خدا انفاق كنيد، به شما عوض مي بخشد و او بهترين روزي دهنده است» / سوره سبا، آیه 93

در اهميت و ارزش اطعام نيازمندان، همين قدر کافی ایت كه سوره انسان در شان و منزلت ائمه به دليل اطعام به فقير و اسير و مسكين در هنگام افطار بوده است.

 

اطعام از مهم ترين روش هاي جدا کردن جامعه از گرسنگي و فقر ریشه یافته است

پروردگار عزوجل براي تشويق و اطعام به نيازمندان و مستمندان آثار آخروي زیادی در نظر گرفته اند. یکی از این آثار در آخرت اطعام مستمندان است كه شخص اطعام دهنده به عنوان ابرار وارد بهشت مي شود و از همه مهم تر و خوشنود تر، از نعمت لقاي الهي برخوردار مي شوند. / سوره انسان، از خود راندن یتیم و بي تفاوتي نسبت به اطعام ایشان، از نشانه هاي تكذيب دين الهی است.

 

دین مبین اسلام براى مبارزه با فقر، از سه روش استفاده كرده است:

۱. ذى حق دانستن نيازمندان در اموال ثروتمندان 

وَ فِى أَمْوَالِهِمْ حَقٌّ لِّلسَّآئِلِ وَ الْمَحْرُومِ / سوره ذاریات، آیه 19

۲. تشويق مسلمانان به اطعام نيازمندان

وَيُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلَى‌ حُبِّهِ مِسْكِيناً وَيَتِيماً وَأَسِيراً * إِنَّما نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزاءً وَلا شُكُوراً / سوره دهر، آیات 8-9

۳. مذمت كسانى كه از اطعام نيازمندان امتناع مى‌ورزند. در آيات فراوانى، چنين افرادى مستوجب عذاب‌هاى دوزخ معرّفى شده اند. از پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله نقل شده كه فرمود:

وَ الَّذى نَفسُ محمّدٍ بِيَدِهِ ، لا يُؤمِنُ بى عَبدٌ يَبِيتُ شَبعانَ وَ أخُوهُ – أو قالَ: جارُهُ – المُسلمُ جائعٌ

سوگند به آن كه جان محمّد در دست اوست، به من ايمان نياورده آن بنده ‌اى كه شب را سير بخوابد و برادر (همسايه) مسلمانش گرسنه باشد.

اللهُّمَ ارْزُقْنِي فِيه َرْحمةً الايتامِ وَ اِطعامُ الطَّعام، وَ افشاءُ السَّلام وَ صحبه الكَرام بِطولك يا مَلجا الامِلين.

بسیار خرسندیم که با مجموعه خیریه ای منتسب به نام نامی حضرت رسول اکرم قریب به نیم قرن است که این مهم را به انجام رسانده است و به امید خداوند در آینده را با کمک شما خیرین عزیز این رسالت را ادامه خواهد داد.

 

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید