آغاز به کار دوره های آموزش خانواده و مشاوره مددجویان خیریه

دوره های آموزش خانواده و مشاوره مددجویان خیریه انصارالرسول

خیریه انصارالرسول (ص) /
پس از دو سال تعطیلی کلاس های آموزش خانواده خیریه انصارالرسول (به علت شیوع ویروس منحوس کرونا)، مجددا مشاوره ها و کلاس های آموزش خانواده برای مددجویان این خیریه از 20 فروردین در دفاتر اصلی خیریه (واقع در خیابان های فابریک و خواجو) آغاز گردید.
.

به گزارش خبرنگار خیریه انصارالرسول؛ اخیرا جلساتی با حضور مدرسین منتخب از نواحی یک و دوی آموزش پرورش کرمان تشکیل شد که در این جلسات تصمیم بر شروع مجدد دوره های آموزشی و توانمندسازی برای مددجویان شده و به تعین محتوای دوره های پرداخته شد.

مطالعه کنید: شروع پساکرونای کلاس های آموزش خانواده در خیریه انصارالرسول کلید خورد

عصر امروز جواد اکبری مجری دوره های آموزشی مذکور، خبر از آغاز این دوره ها از دو روز قبل داد و گفت به لطف خدا روز گذشته افتتاحیه دوره ها در دفتر واقع میدان امام علی (فابریک) و امروز نیز افتتاحیه دوره ها در دفتر مرکزی خیریه (واقع در سه راه خواجو) به خوبی صورت گرفت.

در این مراسم‌ها که ضمن حضور مددجویان خیریه، خانم محمدزاده قائم مقام خیریه، آقای رحمتیان مسئول آموزش فرهنگی و آقای اکبری مسئول اجرایی دوره نیز حضور داشتند؛ جواد اکبری پس از عرض خیر مقدم و تشکر از حضور پررنگ مددجویانِ مادر در جلسات، ضمن تشریح نقش بسیار سازنده این مادران در خانواده و جامعه، از کرامت و عزت نفس بالای ایشان نیز تقدیر کرد.

جایگاه والای مادران ایتام

این فعال فرهنگی افزود: قرارگیری و ایفای نقش شما مادران هم در جایگاه اصلی خود (مادر)، هم در مقام کفیل و نگهدارنده ایتام که در اسلام نیز بر آن بسیار توصیه و تاکید شده، و هم مرتبه‌ی پر کننده‌ی جای خالی پدر؛ موضوعی بس مهم و حائز اهمیت است و شایستگی و ارزش والای شما را به خوبی می رساند. و بی شک در صورتی که شما این نقش حیاتی و خطیر را به درستی ایفا کنید، قطعا هم در پیشگاه خداوند بسیار ماجور خواهید بود و هم اثرات سازنده ی کاملا مشهودی را ابتدا بر ایتام و سپس بر جامعه خواهید گذاشت، که این نیز اجری دوچندان دارد.

خیریه انصارالرسول و بانیان خیر

وی همچنین در ادامه جلسات از بانیان خیر تقدیر و تشکر کرد و یادآور شد: بی شک از زحمات بی شائبه بنیانگذاران خیریه انصارالرسول بویژه مرحوم مهرابی است که امروز خادمین این خیریه قادرند به خوبی متکفل و یاری رسان 5.000 نفر مددجو در سطح استان بشوند، و همت این بزرگ مرد و همراهان ایشان بسیار حائز اهمیت و قابل تقدیر است. و بر ضمه همه ما است در این ایام مبارک ماه رمضان برای ایشان طلب آمرزش کنیم.

اکبری ادامه داد: و لازم است تشکری ویژه از مدرسین و مشاورینی داشته باشیم که اعلام آمادگی نموده اند و بدون هر گونه چشم داشتی همچون سنوات گذشته، باز هم باعث رونق این کلاس ها شده اند. قطعا اثرات آموزشی و سازنده ای که این عزیزان در این دوره ها بر جای خواهند گذاشت، می تواند در شکوفاسازی بیش از پیش نقش یاد شده‌ی مددجویان مادر اثر بسیار بسزایی بگذارد.

موفقیت در گرو آموزش، نظم و همراهی

در همین جلسات، خانم محمدزاده نیز به بیان نکاتی در جهت اثرگذاری هر چه بیشتر دوره پرداخت و یادآور شد: اگرچه خیریه تمام تلاش خود را در کیفی سازی حداکثری این دوره و دوره های آتی بکار بسته است؛ اما بهره وری حداکثری از این دوره ها مستلزم مقید و منظم بودن مددجویان و حساسیت ویژه ایشان در بهره برداری کمال و تمام از دوره ها است.

همچنین قائم مقام خیریه با بیان توضیحاتی درخصوص مشاوره افزود: جدا از کلاس های آموزشی، موضوع مشاوره نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است، پس اگر هر یک از مددجویان مشکلی دارند توصیه می شود حتما با مشاورین در میان بگذارند تا در جهت رفع مشکل‌شان اقدام شود.

کیفیت و کمیت دوره های آموزشی مددجویان

کیفیت دوره های آموزشی خیریه

گفتنی است جواد اکبری در گفتگو با خبرنگار خیریه انصارالرسول (ص)، به تشریح وضعیت کمی و کیفی دوره ها پرداخت و گفت الحمدالله در نظرسنجی که پس از شروع دوره ها از مددجویان نیز صورت گرفته، تمامی مددجویان حاضر اعلام رضایت کرده و از تداوم آن خیلی استقبال نمودند. و جالب است بعضی از حاضرین تقاضای افزایش زمان دوره را نموده و یا حتی خواستار حضور در کلاس های آموزشی دیگری که برای سایر مددجویان برگزار می شود، شده اند. (قابل توجه اینکه جلسات آموزشی ماهیانه برای هر یک از خانواده ها متناسب با زمان بندی حضورشان در خیریه در زمان دریافت کمک ها است)

مسئول اجرایی دوره ها به مطلوبیت ادوات آموزشی این دوره ها پرداخت و خاطرنشان کرد: با همکاری خوب بخش فرهنگیِ خیریه، خانواده مرحوم مهرابی، خانم محمدزاده و سایر خادمینِ خیریه، کلاس ها با آمادگی بسیار خوبی شروع شده، و امکانات سمعی و بصری، از جمله ویدئو پروژکتور، تجهیزات صوتی، سیستم رایانه ای و … هم در اختیار است.

کمّیت دوره های آموزشی خیریه

وی در ادامه به کمیت دوره اشاره کرد و اضافه کرد: دوره‌ی حاضر از کلاس های آموزشی (به عنوان اولین دوره بعد از شیوع ویروس کرونا) تا شهریور ماه ادامه خواهد داشت و بعد از یک وقفه کوتاه، دوباره دوره بعدی کلاس ها از مهرماه شروع خواهد شد و این فرایند در سال های آتی نیز تداوم خواهد داشت. و لازم به ذکر است کلاس ها همه روزه از ساعت 8 تا 9 صبح در دو محل دفاتر مرکزی خیریه در حال اجراست.

اکبری ادامه داد: برنامه ی فعلی بر این است کلاس ها از شنبه تا چهارشنبه بوده و با نیازسنجی صورت گرفته به مسائل اخلاقی و تربیتی (از جمله مواردی که پیشتر هم روی آنها تاکید بوده است همچون بحث عزت نفس، خانواده، زندگی ایرانی اسلامی و …) بپردازد؛ که شروع جلسات با موضوع مبارزه با استرس کلید خورد.

این خادم خیریه انصارالرسول به مدرسین و مجریان کلاس ها اشاره کرد و افزود: و خشبختانه اساتید از بهترین مدرسین نواحی آموزش و پرورش استان انتخاب شده اند که خودشان شوق، ذوق و علاقه زیادی در برگزاری دارند. و علاوه بر 5 جلسه ی هفتگی کلاس های آموزشی، یک جلسه هم مسائل احکام برای مددجویان طرح شده و توضیح داده می‌شود که این مسائل هم به همت دو نفر از خانم های طلبه‌ای صورت می گیرد که تجربه ی همکاری قبلی با این خانواده ها را نیز دارند. و جای تقدیر و تشکر فراوان است که تمامی این بزرگواران به صورت افتخاری با خیریه و مددجویان همکاری می کنند.

وی با اشاره به نظام مند بودن دوره ها خاطرنشان کرد: همچنین از آنجا که از قبل از مدرسین و طلاب خواسته شده تا سرفصل آموزشی خود را برای ارائه ی آموزشی مدون و یکنواخت برای دوره های یک ماهه، یک ترمه، یک ساله و چند ساله ارائه بدهند. محتوای آموزشی مثل دوره های آموزشی آموزشگاهی و دانشگاهی، روندی قانون مند پیدا کرده اند؛ که این سبب شده هم دوره های کنونی از ساختار و نظامی واحد و مطلوب برخوردار شوند و هم در صورت تغییر مدرس و یا عوامل اجرایی، در روند آموزشی خلل ایجاد نخواهد شد.

حل مشکلات و توانمندسازی؛ دغدغه اصلی خیریه

و در پایان جواد اکبری گفتگوی خود را با بیان مواردی درخصوص مسائل مشاوره ای به اتمام رساند و گفت: خیریه از اسفند ماه سال گذشته موضوع مشاوره را نیز با همکاری آموزش و پرورش شروع کرده، و ارائه مشاوره به تمامی خانواده های مددجو را در پیش گرفت؛ از همین رو هر مادری که ماهیانه برای دریافت سهمیه معیشتی خود در خیریه حضور پیدا می کند، موظف است پس از حضور و اتمام کلاس یک ساعته آموزش خانواده، نزد مشاور مستقر رفته و به طرح مشکلات و مسائل خانوادگی و شخصی خود بپردازد.

اکبری ادامه داد: و در صورت وجود هر گونه مشکل، موارد ثبت و ضبط و سپس بازبینی و مطالعه می شوند و متناسب با نیاز، این موارد جهت رفع مشکل به مشاورین متخصص ارجاع داده می شوند. و گفتنی است که با نظر به همکاری آموزش و پرورش، واحدهای مشاوره ای در ناحیه 2 به صورت رایگان پذیرای مددجویان می باشد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید