اشتغال مددجویان خیریه انصارالرسول تسهیل می شود

به گزارش روابط عمومی موسسه خیریه انصارالرسول (ص)، عصر امروز جلسه مشترک خیریه انصارالرسول و کمیته امداد امام خمینی استان کرمان به منظور بررسی و حل مشکل اشتغال مددجویان خیریه انصارالرسول – خاصتاً دانشجویان فارغ التحصیل – در محل این خیریه برگزار شد.

 

در این جلسه که به دلیل اهمیت موضوع اشتغال مددجویان، چندین ساعت به طول انجامید؛ اعضا و مسئولین اشتغال کمیته امداد (آقایان یزدان خواه, معاون اشتغال کمیته امداد، برخوری, کارشناس کمیته امداد، رحیمی، هیئت نظارت بر راهبران شغلی کمیته امداد، و خانم فرحناکی, کارشناس کمیته امداد) و برخی از مسئولین خیریه (آقایان مستقیمی, رئیس شورای فرهنگی، رحمتیان, مسئول فرهنگی خیریه، حسنی, عضو هیئت مدیره، مهرابی, عضو هیئت مدیره، عسکری, عضو فرهنگی، جواد اکبری, دبیر جلسه و از اعضای شورای فرهنگی، هاشمی, رابط اشتغال خیریه با کمیته امداد، و خانم محمدزاده, قائم مقام خیریه) حضور داشتند.


 

خبرنگار خیریه انصارالرسول / جلسه مذکور که از ساعت 14 امروز در دفتر مرکزی خیریه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و عرض خیر مقدم آقای سیدمحمد مستقیمی و خانم محمدزاده شروع شد، با ایراد اهداف این گردهمایی توسط خانم محمدزاده و پس از آن بررسی اجمالی جلسات مشترک پیشین و بازخورد آنها توسط آقای جواد اکبری ادامه پیدا کرد.

 

با نظر به تاکید دبیر این جلسه بر ضرورت بهبود هر چه بیشتر بازخوردهای چنین جلسات مشترکی، آقای حسنی نیز به موضوع شناخت توانمندی های مددجویان اشاره کرد و افزود: با نظر به پتانسیل های موجود در استان کرمان و شرایط مطلوب برای اشتغال، بهتر است ابتدا به استعدادیابی مددجویان همت گمارده، تا به تناسب توانمندی های ایشان، خیریه به مدد کمیته امداد بهتر بتواند در امر اشتغال ایشان اقدام نماید.

 

این عضو هیئت مدیره خیریه انصارالرسول تصریح کرد: وجود برخی از ویژگی های منحصر به فرد در کرمان – مثلا شرایط جغرافیایی بسیار مناسب برای توسعه طرح های انرژی خورشیدی – سبب شده که بتوان راهکارهای اشتغالی را در پیش روی مددجویان گذارد که نیاز به ضمانت های بانکی برای وام ها و یا حتی نیاز به وام را مرتفع می کند که این برای بهبود روند اشتغال مددجویان بسیار مطلوب است.

 

در ادامه آقای برخوری نیز با تاکید بر موضوع آموزش مددجویان خاطرنشان کرد: با نظر به اینکه صنعت به صورت روزافزون در حال تحول است، اهتمام به مسئله آموزش مددجویان بیش از هر زمانی اهمیت پیدا کرده است و لازم است برای اشتغال این عزیزان، به صورت زیربنایی کار کرد؛ به نحوی که به جای ماهی دادن های مکرر به ایشان، به گونه ای عمل کنیم که خود آنها نحوه ماهی گیری را فرا بگیرند و در مسیر اشتغال و کار، به توانمندی لازم دست پیدا کنند.

 

 

این کارشناس حوزه اشتغال، با برشمردن برخی از فعالیت های آموزش کمیته امداد و بازخوردهای مثبت ناشی از این آموزش ها ادامه داد: تجربه به خوبی ثابت کرده است که آموزش بر نتایج و عملکرد تاثیر بسیار زیادی می گذارد؛ از همین رو توصیه بر این است که حتما در خیریه انصارالرسول کارگروه مستقلی به صورت تخصصی برای پیشبرد طرح های آموزشی ایجاد شود.

 

همچنین آقای یزدان خواه نیز با ارائه آماری از تعداد افراد تحت پوشش کمیته امداد استان، تعداد خیریه‌های فعال و نحوه کمک رسانی ها گفت: علیرغم زحمات و تلاش های فراوان اکثر خیریه ها، و دغدغه ی کمیته امداد در هماهنگ سازی روند کمک رسانی ها، کماکان ناهماهنگی های زیادی نیز به چشم می خورد که حتی در موارد زیادی منجر به سوءاستفاده ی برخی از نیازمندنماها می شود.

 

وی ادامه داد: از همین رو لازم است با هدفمند کردن عملکرد خیریه ها و تقسیم فشارها و مشکلات موجود بر روی ادارات مربوطه و خیریه ها و …؛ ترتیبی اتخاذ شود تا هم کمک رسانی ها به نیازمندان کامل تر شود و هم از هر گونه سوءاستفاده ممانعت شود. و در این میان موضوع اشتغال، آموزش و توانمندسازی مددجویان نیز از این قاعده مستثنی نیست. بایستی حتما کسانی که شغل ندارند شناسایی و پایش شوند.

 

معاون اشتغال کمیته امداد بر دوری هر چه بیشتر از روندهایی که منجر به گداپروری می شود نیز تاکید کرد و افزود: تمام هم و غمّ ما در این معاونت بر این است که از هر گونه عملکردی که منجر به متدکی گری شود دوری کنیم و بیشتر در جهت توانمندسازی و اشتغال کار می کنیم.

 

یزدان خواه از تسهیلات کمیته امداد خبر داد و خاطرنشان کرد: البته ما برای هر نیازمند کاملا آمده ایم و با ورود هر فرد می توانیم او را در مسیری مناسب مشغول به کار نماییم. بدین منظور ابتدا اقدام به استعدادسنجی فرد خواهیم کرد و سپس وی را در مسیر استعدادهایش مشغول به کار خواهیم نمود. حتی آمادگی کامل برای آموزش دادن به هر یک از متقاضیان را هم داریم و کمک می کنیم تا فرد در روند اشتغال و کسب و کار خود مستقل گردد و متناسب با نیاز جامعه به خوبی شروع به فعالیت نماید.

 

این فعال حوزه اشتغال ادامه داد: در روند توانمندسازی افراد، ما تسهیلات هم می دهیم و حتی کمیته خود ضمانت را عهده دار خواهد شد. اما برای جلوگیری از هر گونه بهره برداری سوء، ما نظارت بر هزینه ها داریم؛ به طوریکه نظارت بر 1- قبل از اجرا 2- حین اجرا 3- بعد از اجرا و پیاده سازی کسب و کارها و فعالیت های شغلی را نیز در دستور کار خود قرار داده ایم.

 

معاون اشتغال از برخی از فرهنگ های نامطلوب ایجاد شده در جوامع نیز گلایه کرد و گفت: متاسفانه در بخش فارغ التحصیل ها مدرک گرایی مُد شده است و این سبب شده که بسیاری از جوانان به جای رو آوردن به دانش و افزایش کارآزمودگی، بیشتر خود را درگیر کسب مدارجِ سطحی و عاری از دانش نمایند. که این سبب می شود بسیاری از فارغ التحصیلان آمادگی حضور در فرایند اشتغال و کسب و کار را نداشته باشند. البته ما در این خصوص نیز تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا با آموزش ایشان، تا حد زیادی از مشکلاتِ آمادگی آنها بکاهیم.

 

 

ایزاد خواه در انتهای بیانات خود افزود: ما برای بهبود روند اشتغال ها و کمک به کسب و کارهای نیازمندان، آمادگی تفاهم نامه با هر اداره و سازمانی را نیز داریم. البته لازم به ذکر است برای جلوگیری از هر گونه تکرار و یا بهره برداری سوء، نیاز است کلیه ثبت ها و درخواست ها از طریق سامانه سها صورت پذیرد. و همچنین ما خواستار آنیم که در خیریه انصارالرسول متولی اشتغال مشخص باشد و حتما جامعه هدف را استعلام نمایید و برای توزیع صحیح و عادلانه کمک ها، فضای سیستمی ایجاد  نمایید. با نظر به این موارد، هر فردی که نیازمندی اش برای خیریه احراز گردید می تواند با معرفی خیریه به ما مراجعه کند.

 

در انتها به منظور تسهیل و تسریع در امور اشتغال مددجویان، آقایان اکبری، برومند و حسنی به ترتیب به عنوان مسئولین پیگیری امور فرهنگی، امور ساختمان و امور اشتغال در خیریه انصارالرسول (ص) انتخاب شدند تا انجام این مهم به مهترین وجه ممکن صورت پذیرد. قرار است پالایش جامعه هدف در خیریه و استخراج مددجویان بیکار – در ابتدا: فارغ التحصیلان – و معرفی ایشان به کمیته امداد از هم اکنون شروع شود و در همین راستا نیز کمیته امداد قول اشتغال حتمی برای ایشان را نیز به خیریه داد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید