همدلی، تحکیم کننده‌ی نظام و شالوده‌ی جوامع و سازنده‌ی دنیایی بهتر است

همدلی

امروزه دولت‌های مختلف برای کاهش مشکلات موجود در جوامع دست به اقدامات مختلفی و گاه مبتکرانه می‌زنند؛ اما اگر این اقدامات همه خیرخواهانه و در جهت منافع ملت نیز باشند، باز هم لزوما نمی‌توان گفت که همه این اقدامات یکسره به خیر و صلاح و نیکی ختم می‌شود، چراکه برای تاثیر مثبت گذاردن یک اقدام بر روی یک جامعه، مولفه‌های زیادی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

انتخاب اقداماتی که ختم به خیر می‌شوند

ولی آنچه که تاریخ به خوبی ثابت کرده، این است که همیشه آن دسته از اقداماتی که با همدلی و همراهیِ عمومِ مردم گره خورده است نه تنها به خیر و صلاح مردم تمام شده است، بلکه این خیر و خوبی زودتر به ثمر نشسته و مدت طولانی‌تری هم دوام پیدا کرده است.

و حتی بارها دنیا به خود شاهد بود است که اقدام و حرکتی از دل خودِ مردم (و نه از سمت و سوی دولت‌ها) و به صورت خودجوش برای رویارویی با مشکلات و موانع بوجود آمده و از آنجا که این حرکت با همدلی، اتحاد و یک‌رنگیِ مردم همراه بوده است، باز هم بدون کمک دولت‌ها، حلّال مشکل بوده و سازندگی و آبادانی و نشاط را به همراه داشته است.

 

همدلی بوجود آورنده‌ی مساوات و از بین برنده‌ی نابرابری‌های ناعادلانه

در کنار قدرتی که همدلی در از بین بردن مشکلات و برقراری شرایطِ مناسب در جامعه دارد، می‌تواند تاثیر به سزایی بر روی برابری‌ها و برادری‌ها گذارده و شرایط اجتماعی مردم را نیز به خوبی متعادل کند، به گونه‌ای که در یک جامعه‌ی همدل، دارا و ندار، کوچک و بزرگ، خاص و عام و … چندان تفاوتی با هم ندارند و اصولا کمتر می‌توان شاهد مشکلاتی روحی (اعم از ناامیدی، خستگی روحی، ناراحتی، اضطراب و …) در این نوع از جوامع بود.

 

همدلی پویایی را در بر دارد

اگرچه برخی بر این اعتقاد هستند که شکاف‌های طبقاتی و سطوحِ فاحشِ اجتماعی، اقتصادی و … برای پویایی، سازندگی و رشد کاملا ضروری است، اما این مسئله چندان مصداق زیادی در دنیای واقعی ندارد؛ و این در حالی است که جوامعی که به دلیل همدلی زیاد از سطوح نابرابر و فواصل زیاد برخوردار نیستند مصداق بسیار بیشتری را برای پویایی، سازندگی و رشد به تصویر کشیده‌اند.

و همان طور که قانون 80-20 نیز تایید می‌کند، تنها 20 درصد سازندگی‌های دنیا توسط 80 درصد از مردم صورت می‌گیرد و 80 درصد از سازندگی‌ها نیز توسط تنها 20 درصد صورت می‌گیرد؛

که با اندک نظر اندازی به این درصدها و اندک بررسی، کاملا مشخص می‌شود که 20 درصدی که سازنده‌ و رشد دهنده‌ی 80 درصد از دنیای و عصر خود هستند، کسانی‌اند که با همدلی و اتحاد دست به تلاش و فعالیت می‌زند، حال آنکه 80 درصد دیگر، چندان میلی به همدلی و اتحاد با دیگران را ندارند و عموما یک تنه به دنبال ساختن دنیای [فقط] خود هستند.

 

همدلی و اتحاد از رفع نیازهای اولیه شروع می‌شود

در این شکی نیست که همدلی در برداشتن هر گامی (به هر میزان بزرگ) می‌تواند کاملا موثر باشد و در زدودن هر مانع و مشکلی به هر اندازه غامض و پیچیده نیز می‌تواند توانمند باشد؛ اما قطعا یکی از بزرگترین و زیباترین قدم‌هایی که همدلی می‌تواند در مسیر زندگی بشری بردارد، کمک به مرتفع شدن نیازهای ضروری افرادی است که از برطرف‌سازی این نیازهای ابتدایی و ساده نیز قاصرند.

قطعا زمانی که همدلی و اتحاد صورت می‌گیرد، توانی چندین و چند برابری برای آن اجتماعِ همدل حاصل می‌شود، و ترحم بر ضعفا و کمک به نیازمندان در زمانی که در توانگری و قدرت به سر می‌بریم، خود نمودی از جایگاه خلیفةالهی و توانمندیِ واقعی انسان‌ها در این دنیاست.

خیریه‌ی انصارالرسول (ص) از حدود نیم قرن پیش تاکنون بستری کاملا مناسب را برای سمت دهی همدلی تک تکِ شما خیرین بزرگوار بوده است که به همراه همدلی و اتحاد، حس همنوع دوستی خود را به کار بسته‌اید تا به هر صورت که امکان دارد فقر و تنهایی ایتام و نیازمندان را ریشه کن کرده و دنیایی زیباتر، آبادتر و روشن‌تر را برای ایشان ایجاد نمایید.

امروز نیز این خیریه آمادگی کامل در بهره‌گیری از همدلی، مهر و محبت و فداکاری شما عزیزان در ساخت دنیایی زیباتر برای اقشار آسیب‌پذیر جامعه دارد؛ و هر زمان که شما قصد پیوستن به خانواده‌ی همدلِ انصارالرسول را داشته ‌باشید، ضمن گفتن لبیک به شما بزرگواران، دست شما را به محکمی و با گرمی هر چه تمام‌تر خواهد فشرد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید