اثرات محرومیت از پدر بر روی فرزندان

دست پدر

یک خانواده متعادل همیشه از دو رکن اساسی تشکیل شده ، پدر و مادر . مهم بودن وجود این دو برای هیچ‌کس پنهان نیست پدر و مادر مثل دو کفه ترازو میمونن و اگر یکی نباشه این ترازو به تعادل نمی‌رسد . این موضوع موجب می‌شود که در تربیت فرزند اختلالاتی پیش بیاید

اثرات وجود پدر در خانواده بسیار زیاد است از دیدگاه کودک پدر مسئول خانه و عامل ایجاد منزل است . پدر برقرار کننده نظم در خانواده و در مجموع پدر چراغ خانه است.

 

اثرات محرومیت از پدر

1 – ایجاد ناسازگاری و رفتارهای ضداجتماعی

پدر برای کودک همبازی، رفیق و دوست است. کودک حضور او را برای خود ضروری می داند و وجود پدر باعث غرور و سرپرستی فرزند می‌شود. با سخنان او می خندد، می آموزد و از طرز برخورد او با همسر راه و روش زندگی را میفهمد . حضور پدر سبب ایجاد شخصیت سالم در کودک می شود و ناسازگاری و رفتارهای ضداجتماعی او را از میان می برد.

 

2 – فقدان کنترل‌کننده‌ای قدرتمند برای فرزند

متخصصان جامعه شناسی حضور پدر را بهترین عامل برای پیشگیری از انحرافات به حساب آورده اند. متخصصان جرم شناسی  گوش زد کردند که پدر باید فرزند را از خیابان ها و مکان های عمومی و غیر جمع و به سوی خانه روانه کنند. این عمل در اکثر مواقع از سوی پدر  انجام می‌گیرد  و مادر خانواده در بیشتر مواقع توانایی انجام آن را ندارد.

 

3 – عدم دریافت آموزش‌های ضروری (بویژه برای فرزندان پسر)

پدر خانواده در بیشتر مواقع آموزش‌هایی باید به فرزندان خود بدهد اگر فرزند پسر باشد از آموزش‌های جنسی تا آموزش های  مذهبی و دینی  را وظیفه  پدر است که به فرزند خود بدهد. حضور کمرنگ پدر در دوران کودکی تا نوجوانی غالبا منجر به افزایش شدت رابطه عاطفی بین مادر و کودک می شود. دلبستگی شدید و نسبتا انحصاری ممکن است تقابل با همسالان و رشد نقش جنسیتی کودک را بشدت بازداری کند. تعارض های نقش جنسیتی بیشتر در جوامعی وجود دارد که کودکان و نوجوانان رابطه نسبتا انحصاری با مادرانشان دارند. که نتیجه آن پسری ، محروم از الگوهای مردانگی می‌شود.

 

4 – عدم دریافت محبت کافی (بویژه برای فرزندان پسر)

یکسری از گزارش‌ها می‌گوید که دختر ها کمتر از پسرها تاثیر نبودن پدر قرار می‌گیرد. بعضی دیگر نیز می گویند دختر ها در این شرایط زمینه رشد رابطه با جنس مخالف و رشد اجتماعی آنها آسیب می‌بیند. دخترانی که فاقد پدر هستند بیشتر مواقع که با مشکلی برخورد می‌کنند بسیار شکننده و آسیب‌پذیر هستند

همانطور که دیدیم فرزندان بدون پدر در معرض بسیاری از آسیب ها قرار می گیرد؛ که البته آسیب‌های ناشی از فقدان پدر، موضوعی است که به همین تعداد محدود ختم نمی‌شود. و در بسیاری از مواقع خانواده  توان مالی ندارد و امکان به خلاف کشیده شدن فرزندان بسیار زیاد است.

اما در این میان، می‌توان با بهره‌گیری از کمک‌های، محبت‌ها و الطاف افرادی دیگر در زمان نبود پدر، تا حدی این مشکلات را کاهش داد و شرایط را برای فرزندان یتیم مساعدتر نمود.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید