فرزندان پدر از دست داده نیازمند کمک بیشترند

دست محبت پدر

خانواده و دو رکن اصلی آن

دو رکن اساسی استوار در هر خانواده‌ای وجود پدر و مادر هستند که با وجود این دو، آن خانواده دچار تراز و تعادل می شود؛ این دو رکن همچون وزنه‌های مساوی در ترازو، تعادل را در خانواده به وجود می‌آورند. و یقینا اگر یکی از این دو وزنه دچار مشکل و یا غیبت شود ترازوی خانواده به هم خواهد خورد و تربیت کودکان در خانواده دچار مشکل خواهد شد.

 

پدر ستون خانواده است

به همین دلیل و به دلایل متعدد دیگر، وجود پدر در پیکره‌ی خانواده، اثرات سازنده‌ی بسیار زیادی دارد؛ چه اینکه برای دانستن این موضوع می‌توان به تصورات کودک از پدر مراجعه کرد. در اذهان کودکان پدر را چراغ خانه، روح وجودی همه اعضای خانواده، مسئول خانواده، عامل ایجاد نظم و انضباط در خانواده، امنیت بخشِ خانواده و مهمترین عامل رشد در خانواده است.

کودک به خوبی می داند که در سایه‌ی حضور پدر است که می‌تواند به رشد و شکوفایی برسد، با وجود پدر است که هرکس مسئولیت خود را بهتر می‌داند و همه‌ی وظایف خود را به طور کامل انجام می‌دهد و می‌داند که پدر مرز خانواده است. و پدر در خانواده و به خصوص برای کودک، یک دوست، همفکر و یک مونس است.

همچنین وجود پدر به کودک اقتدار می بخشد، به طوری که از قدم برداشتن در کنار پدر احساس قدرت و غرور می کند؛ کودک با وجود پدر می‌تواند از ته دل بخندد؛ و حتی کودک طرز برخورد با مادر را از پدر می‌آموزد

طبق تحقیقات مشخص شده است که بیشترین شخصیتِ سالم در میان کودکان را، کودکانی دارند که از حضور پدرانی سالم در خانه بهره می‌برند، چراکه رفتارهای ضد اجتماعی و فرهنگی و رفتارهای ناسازگار، توسط پدر در خانه از بین می‌رود.

پدر به عنوان یک رهبر و یک اسوه در خانواده، راه و رسم درست زندگی کردن را به کودک می‌آموزد و به او اجازه‌ی تکامل می‌دهد پدر احساس امنیت را در کودک به اوج می‌رساند و او را به زندگی و آینده دلگرم می‌کند.

 

فقدان پدر، مشکل آفرین است

در تحقیقات متخصصان جرم شناسی چنین آمده است که نوجوانانی که از حضور پدر در خانواده محروم هستند به مراتب بیشتر از دیگر نوجوانان دچار انحراف و معضلات اجتماعی می‌شود.

برای کودکان دختر که پدر را در کنار خود دارند در زمینه رشد و روابط با جنس مخالف و رشدهای اجتماعی آسیب کمتری می‌بیند؛ لیکن متاسفانه این مسئله برای دخترانی که فاقد پدر هستند چندان مصداق ندارد.

جدای از اثرات بسیار سازنده‌ای که در فقدان پدر، این اثرات نیز از میان خواهد رفت؛ مسائل روزمره‌ای همچون ارتفاع نیازهای مادی و مالی فرزندان نیز یکی از معضلاتی است که در نبود پدر، حاد و دوچندان می‌شود.

دیدگاه مادر از نبود پدر نیز با دلایلی که برای آن غیبت آورده می‌شود در ارتباط است و توضیح دادن علل غیبت از زبان مادر، برای فرزندان بسیار ناخوشایند است. همچنین برای فرزندِ پسرِ محروم از پدر، نبودن یک الگوی مناسب برای نقش های مردانه بسیار دردناک است.

 

فرزندان پدر از دست داده نیازمند کمک بیشترند

از همین رو است که در جایگاه اخلاقی بر ذمه تک تک آحاد جامعه است تا در حد توانِ خود، از مشکلاتِ پیش روی فرزندان یتیم و مادران آنها بکاهند و در کنار تلاش برای رشد و تعالی فرزندان خود، از کمک به فرزندان پدر از دست داده مضایقه نکنند.

البته در این اثنا، موسسات خیریه‌ای همچون موسسه‌ی خیریه انصارالرسول (ص) تمام تلاش و هم و غم خود را به کار بسته اند تا در جهت رسیدن به این مهم حداکثر پیشروی را داشته باشند؛ اما با این حال، آنچه که به موسسات این چنین توانی مضاعف می‌دهد و آنها را برای حذف مشکلات پیش روی ایتام و خانواده‌هایشان بهتر تجهیز و تسلیح می‌کند، مساعدت‌هایی است که از سوی مردم خیّر و وظیفه‌شناس روانه‌ی این موسسات می‌شود.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید